Bootcamp


Wat is bootcamp?

Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou? Maar wil je fit, sterk, soepel, strak en in de buitenlucht in beweging zijn? Dan is Bootcamp echt iets voor jou! De Bootcamp Team trainingen bestaan o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen in de uitdagende omgeving van de atlas accommodatie met uitstapjes naar bos, strand en polder.  De training is het hele jaar door elke donderdagavond 19.45u. (m.u.v. feestdagen).

Bootcamp Atlas Ritthem

Kenmerken bootcamp training

De belangrijkste kenmerken voor een Bootcamp Team training zijn:

 • Sporten met plezier
 • Actief bewegen in de buitenlucht
 • Uitdagende omgeving
 • In groepsverband je conditie en je (spier)kracht verbeteren
 • Fit en soepel worden (of blijven)
 • Op je eigen niveau trainen
 • Afwisselende en uitdagende trainingen o.l.v. een ervaren en professionele trainer
 • Contributie € 13,50 per maand.
 • Als lid van Kv Altas zijn nog diverse andere leuke voordelen, zo heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan Mix-toernooi, feestavonden, diverse evenementen of gewoon gezellig met een bakje koffie op het terras.

Kom gerust eens een keer gratis bootcamp proberen op donderdagavond 19.45 u. Je kunt ons vinden op Zuidwateringstraat 5 in Ritthem.

Voor vragen kun je terecht bij famovaa@hotmail.com t.a.v. Angela.

 

7 Reden om te gaan Bootcampen bij Atlas

 1. Buiten
  Niets is lekkerder (én gezonder) dan sporten in de buitenlucht.
 2. Voor elk niveau
  Of je nou een fanatieke sporter bent of net wilt beginnen met een sportievere levensstijl, bootcamp is voor iedereen.
 3. Full body workout & Variatie
  Met bootcamp train je bijna alle spiergroepen. Je traint met veel variatie waardoor niet maar één deel van je lichaam, maar komen buik, billen, benen en armen allemaal aan bod. Een uurtje is zo voorbij!
 4. Bereikbaar & Betaalbaar
  Bootcamp is inmiddels uitgegroeid tot een populaire workout. Ook Atlas doet mee. Voor €13,50 per maand ben je bootcamp lid van Atlas. Bij andere bootcamps betaal je al snel 8 euro per training. Het is nog lekker dichtbij ook!
 5. Doorzettingsvermogen & Stressvermindering
  Door bootcamp vergroot je je doorzettingsvermogen en tijdens bootcamp worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam.
 6. Je verbrandt véél calorieën
  Omdat je je niet alleen focust op één deel van je lichaam en één soort krachttraining maar je hele lichaam aan bod komt, verbrand je veel calorieën.
 7. Samen & Gezellig
  De Bootcamp groep van Atlas is een gezellig groep. Ook is het algemeen bekend dat samen sporten motiveert.

Onze bootcamp trainer

Al van jongs af aan ben ik met sport bezig. Op het CIOS is Goes maakte ik voor het eerst kennis met fitness en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb het hoofdkeuzevak Fitness gekozen omdat dit mij het meest interessant leek. Ik kwam er al snel achter dat dit iets was waar ik later in verder wilde.

Ik heb ook de kleinkeuzevakken loop- en conditietrainer en sportmassage gevolgd. Na het CIOS in Goes ben ik gaan studeren in Sittard op de Sporthogeschool met als afstudeerrichting Fitness, gezondheid en welzijn. Hier leerde ik op een andere manier naar sport kijken en mijzelf verder te ontwikkelen als bewegingsdeskundige.

Mijn afstudeerstage heb ik bij SportZeeland gelopen waar ik een project heb opgezet voor kinderen van groep 7 en 8 om meer aan beweging te doen en bewuster om te gaan met voeding. Dit was een hele leerzame periode waarbij ik ook veel mensen uit de Zeeuwse sportwereld heb leren kennen. Na mijn studie vond ik al snel werk als fitnessinstructeur bij de Optisport Health Club in Vlissingen. Hier maakte ik na 2 jaar promotie tot hoofd fitness. Mijn taken waren het aansturen van de fitnessafdeling van het Vrijburgbad. Na 6 jaar met veel plezier bij Optisport te hebben gewerkt heb ik de keuze gemaakt om meer met personal training en Bootcamp te gaan doen. Na nog een jaar bij Niek Knol in Koudekerke te hebben gewerkt ben ik nu fulltime personal trainer, bootcamp trainer en CrossFit trainer.

In September 2013 heb ik de CrossFit level 1 trainer gehaald. En in februari 2015 de CrossFit weightlifting training course gehaald. Mijn doel is om meerdere CrossFit opleidingen te gaan volgen. In januari 2014 ben ik samen met Eelco van Gemert de eerste CrossFit box in Zeeland gestart.

Op dit moment doe ik zelf aan CrossFit, obstacle running, hardlopen, en jaarlijks snowboarden. De laatste jaren ben ik me gaan specialiseren op OCR (obstacle course racing) en doe ik in competitieverband mee aan wedstrijden. Ik heb de laatste jaren meegedaan aan verschillende EK’S en WK’s.

Daarnaast lees ik veel om mijn kennis op het gebied van training, herstel en voeding up-to-date te houden. Ik heb in maart 2011 de personal traning opleiding van NASM (national academy for sports and medicine) gehaald. Sinds enkele jaren heeft Ivo samen met Eelco CrossFit Vlissingen opgezet. (www.crossfitvlissingen.nl)

Opleidingen/cursussen:

 • CrossFit trainer level 1 (2013)
 • CrossFit Endurance trainer Weightlifting trainer (2015)
 • CrossFit Gymnastic trainer ( 2016)
 • MBO: CIOS hoofdkeuzevak Fitness
 • HBO: Sport en bewegingseducatie met afstudeerrichting Fitness, gezondheid en welzijn.
 • EHBO/AED