Op de obstakelbaan in Ritthem wordt training gegeven voor Survivalrun. Ben je benieuwd wat deze sport inhoudt? Lees dan snel verder!

Survivalrun

 

“Kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen”

Survivalrun is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun. En survivalrun gaat altijd door: zomer en winter!

Tijdens een survivalrun leg je een grotendeels onverhard parcours hardlopend af. Paden, sloten, bossen, weilanden en af en toe een stukje asfalt. Onderweg neem je natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld duikers, omgevallen bomen en water. De opgebouwde hindernissen kunnen balken, netten, touwen, pakladders en allerlei combinaties ervan zijn. Ook boogschieten, houthakken en kajakken kun je tegenkomen tijdens een survivalrun. Voor meer informatie over Survivalrun kun je terecht op de website van de SBN. Voor de wedstrijd kalender van de SBN kun je klikken op deze link.

 

 

Survivalrun technieken

Apenhang & catcrawl

De apenhang techniek wordt gebruikt om in horizontale touwen te klimmen. Met de apenhang techniek hang je onder het touw met je hoofd in de richting waar je heen wil. De catcrawl is een variant waarbij je bovenlangs het touw klimt.

Swingover

Een swingover is een techniek om over een (hoge) balk heen te klimmen via bijvoorbeeld een touw, brandweerslang of net.

Voetklem

De voetklem is de basistechniek om in een touw te klimmen en de basis binnen de survivalrun. Deze techniek ga je het meest gebruiken tijdens het beoefenen van de survivalrunsport en kan je veel kracht besparen.

Enthousiast geworden?

Wil je meer informatie? Bekijk onze trainingstijden en informatie over de contributie en lid worden. Uiteraard mag je altijd een proefles meedoen. Hiervoor en andere vragen kun je contact met ons opnemen via survivalrunatlasritthem@gmail.com.

 

volg ons op deze kanalen: