Ritthem en omstreken, 25 mei ik schiet wakker en kijk eens naast me. Niemand. Blijken die 2 biertjes toch weer voor een dusdanig gesnurk gezorgd hebben dat mn vrouw op zolder is beland. Verder hoor ik het goed.. Ja regen, bah op deze mooie korfbal dag is dat niet iets wat we kunnen gebruiken natuurlijk. Nou ja we moeten er tegenaan dus dan maar de kinderen motiveren. Beneden zijn ze altijd snel want in het weekend mag er filmpje gekeken worden en dat is tegenwoordig een stuk interessanter dan pappa of mamma natuurlijk. Maar goed het is vandaag een drukke korfbaldag dus te lang lummelen kan niet, er moet getraind en gespeeld worden natuurlijk. Om 09:00 uur is het atlas f en om 09:30 word de jongste jeugd op het veld verwacht. Vandaag is het de beurt aan familie mulder om te ondersteunen. Tijdens het ontbijt wordt er eens goed op buienalarm gekeken en daar lijkt het profiel wel op de giro etappe die vandaag verreden gaat worden. Iris neemt de beste beslissing, we gaan ons met 3 en 4 jarigen vandaag niet nat laten regenen. Voor de F vrees ik ook voor een waterballet, maar de tegenstander (fortis) is al vertrokken, dus we gaan het maar zien, wie weet hebben we geluk en valt het wel mee. Vol goede moed gaat de jongste jeugd er toch maar tegenaan, het blijkt mee te vallen met de regen. En warempel atlas f lijkt een regenteam te zijn. Ze spelen vandaag erg goed over en na de 1-1 en 2-2 trekken ze een sprintje naar maar liefs 7-2. Met de 1e goals van je eigen kind ertussen maakt je dit natuurlijk een trotse vader. Maar vandaag scoort iedereen van Atlas f en kun je dit een mooie collectieve overwinning noemen. 9-4 is het als scheidsrechter Lucas voor het laatst fluit. Feest in de tent, na een paar oefenwedstrijdjes en een paar echte dan eindelijk een keertje gewonnen!

Maar al snel moeten mijn radartjes aan gaan staan. Atlas E wil beginnen en er is geen scheidsrechter.. Wat is hier aan de hand. Jesse K staat hier voor op, maar deze neemt niet op. Zijn vrouw Jolien ook niet.. Wat nu.. Je gaat je dingen afvragen, is er misschien wat ergs gebeurd, ligt tie in de sloot of?? Dan maar good old Harry K bellen om te checken waar Jesse is, nou die is gewoon thuis naast hem en in zijn agenda stond geen wedstrijd.. Ja dan maar even grote kleine broer lief vragen en die doet er dan nog wel eentje. Voor straf moet hij wel mee gaan coachen vanmiddag, iets wat hij dan maar zal accepteren.
Ook atlas E doet het perfect vandaag en wint van Swift, voor Lucas een extra lastige factor met alle hesjes en kleuren die op elkaar lijken, maar hij trekt hier zich niets van aan en fluit scherp zn potje.
hierna mag ik zelf aantreden. Atlas D die tegen Seolto D2 aantreden. De heenwedstrijd was 6-1 voor seolto en Atlas speelt vandaag met 2 jongens uit de E jeugd, dus vooraf denk je dat dit lastig gaat worden. Om 11:00 starten we de brommer en om 11:04 is het wel duidelijk, dit is  een hele andere wedstrijd Atlas speelt goed, zit overal tussen en scoort van ver. Seolto komt er niet aan te pas en moet toezien hoe hier ook het 3e jeugdteam van vandaag de punten gaat meesprokkelen.

Snel terug met de stalen ros en klaarmaken voor mn eigen pot. Jolien heeft inmiddels der telefoon gevonden en verklaarde dat ze onder de douche stond en net uit bed was om 10:00 uur. Deze had har bed pas om 04:30 gevonden.. Ai wat moet dit worden dan vandaag, is de aanvallende scherpte er wel en kan ze de goals tegenhouden.  We vertrekken naar yerseke en onderweg moet toch de tomtom maar even aan, het is voor mij toch echt al 10 jaar geleden dat ik hier voor het laatst geweest ben. Maar in het dorp aangekomen staan de sportvelden keurig aangegeven en melden we ons op tijd bij de rest van Atlas 3 die hier van alle windstreken weer aangekomen zijn. Alleen Lucas, Marcel en Jesse missen nog maar na het praatje zijn ook deze paraat.  Ondertussen worden we door maurice op de hoogte gehouden van Atlas 2. Een spannende titanenstrijd waarbij atlas steeds 1 punt voorkomt maar Blauw-wit zich terug knokt. In de laatste minuut is het Marjolein die de 11-12 erin knalt en dus kan daar feest gevierd worden. We zijn vandaag met 4 om 4 van ons eigen team en dat had nog zomaar anders kunnen uitpakken. Gelukkig is Marcel vandaag alsnog gekomen ondanks wat tegenslagen en kunnen we straks gewoon beginnen. Het veld ligt er mooi bij, wat verassende lijnen erover als we kijken na de A wedstrijd voor ons. Maar ineens kijken we naast ons, ai daar liggen vaste korven. Dit wordt vandaag op groot veld met een windje wat blaast. En behoorlijk harde ballen. Maar goed dat zijn de gegevens daar moet je het mee doen en je hier overheen zetten.  Met vandaag in de aanval Marcel, Leinko, Jolien en Diane gingen we er tegenaan. In het andere vak was het aan Rob, Davy, Ellen en Anne om goals tegen te houden. Verder was er ook een scheidsrechter dus dat is ook fijn. Hij wist niet alle regels, maar goed voor dit niveau is dat ook niet altijd nodig natuurlijk.
In het begin is het even wennen aan het grootte veld, dieper inspelen om zo snel naar een kans te gaan is het devies. Het is Diane die aan het begin scherpte toont met de begingoals voor Atlas. Hierna wordt dit “gevaar “ door Volharding onderkent en krijgt ze wat meer dubbele dekking.  Volharding heeft ervaren scherpe dames en lange fysieke heren, waardoor je als je zelf niet zoveel scoort het altijd erg lastig krijgt in een wedstrijd. En vandaag was weer zo’n dagje. Het spel is wat stroperig en Volharding gooit er af en toe wat toverballen in waardoor we snel achter de feiten aanlopen. Ondanks de mooie goals van Davy gaan we rusten met een achterstand van 4-7.
de 2e helft dan, met de wind tegen maar wel met een zonnetje wat langzaam doorbreekt. Zou het ons dan voor de wind gaan? Nou helaas het spelbeeld veranderd niet echt veel. Atlas scoort te weinig om het volharding lastig te maken want ze houden de kloof van 3 punten altijd wel dicht. Atlas verzuimt om op de goede momenten te scoren en mist nog een cruciale stip ( die aan de verkeerde persoon gegeven was, maar toch iedereen moet hem maken).  Uiteindelijk na een lange periode zonder goals is het vakwissel en knallen we gemakkelijk ze erin, maar dat is dan net te laat om he verschil nog te maken. 13-10 is het wanneer het laatste fluitsignaal is.

Frustrerend verlies van een tegenstander die misschien niet beter was maar zeker effectiever. Maar gelukkig heeft elk nadeel zn voordeel, woensdag ( vandaag dus voor de snelle lezer) mogen we alweer tegen dezelfde tegenstander. Hopelijk valt er niet weer een heer uit voor ze, want dan moet er weer een dame spelen en dat heeft Lucas toch wat minder graag. Lucas en Josianne mochten vandaag nog invallen voor het duo Jolien en Davy, samen 4 uur geslapen vannacht en last van  “blessures” Josianne viel goed in, dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

Woensdag 20:00 dan knallen we weer, wie weet met uw steun gaat het goedkomen.

Scores Atlas Leinko 4, Diane en Davy 2, Marcel en Rob1

Thuisgekomen wrijft mn zoontje er nog even in dat hij wel gewonnen heeft, ze worden ook steeds brutaler! Ik troost me met de gedachte dat ik snel weer mag dan maar. Savonds bij Michel analyseren we nog even en komen tot de conclusie dat het beter kan. Zien we u vanavond?