20 januari 2024 de eerste officiele “super” Saturday van dit jaar, oke toegegeven vorige week ook, maar toen speelde atlas 3 officieel uit. Het is vandaag een leuke drukke dag die voor de jongste jeugd begint met spelen bij monkeytown. Om je kinderen een beetje enhousiast te krijgen zin ik al heel de week “would you take me to: MONKEYTOWN. Op een of andere manier schijnen mijn zangkunsten niet helemaal aan te slaan want ik krijg toch veelal de reactie : PAPPPP hou op. Als u mij kent weet u dat ik toch bekend sta om mijn gouden keeltje, maar goed.

Aangekomen tel ik 17 kinderen in de leeftijd 3-6 en dan komt er toch een trots gevoel wat we de afgelopen jaren bereikt hebben als vereniging. Door corona heen en de jeugd is blijven komen. Inmiddels ook na de zaal weer een F team op de been. Het is misschien soms aanpoten met de vrijwilligers, maar het geeft je de voldoening om ze allemaal zo te zien stralen. Om 12:00 uur is het uit met de pret en staat de 2e opdracht van de dag voor de deur, de mannen mulder moeten er weer fresh uitzien en dus moeten de wilde manen eraf. Eerst langs bij het orakel en dan voor een scherpe prijs een mooie coupe halen, en gewoon op de tijd die het u uitkomt. Ik wil niet te veel reclame maken natuurlijk maar mocht u nog een kapper zoeken.. Nog ff een bammetje, om boodschappen en me alweer voorbereiden op de volgende taak deze dag het fluiten van Atlas 2.
Vandaag staat de dubbele derby tegen de flessentrekkers uit Vlissingen op het programma. Op voorhand zou dit geen probleem moeten zijn als je naar de stand kijkt, maar ja er zijn vandaag niet heel veel dames beschikbaar. Op de dag zelf moeten en nog noodplannen gemaakt worden. Na wat telefoontjes met Jesse en Ben komt er toch een mooi konijn uit de hoge hoed. De teammanager herselfe trekt het rokje nog eens aan en verschijnt op het strijdtoneel. Nou voor velen een verassing, zowel dat ze er was als het spel, want daar was niets op aan te merken. 1 omdraaibal en één stip pakte ze nog mee en natuurlijk lachen en juichen na een goal. Haar teamgenoten maakt er ook nog 21, dus zo samen hebben ze er 23 gemaakt. De tegenstander maakte er slechts 10 dus 23-10 de eindstand. Althans dat zou je zeggen, waren het niet dat de scheidsrechter( ikzelf dus😉) wat later de uitslag invoerde, de wissels van Atlas nog moest doorvoeren en toen een foutje maakte in de stand en Seolto een extra goaltje gaf. Niet heel spannend, had dat 4 weken geleden gedaan zal Seolto gedacht hebben.
Mn maag geeft aan dat er gegeten moet worden en dus maar een gezond broodje ham van Coby doen. Het is gekkenhuis in de keuken dus ik volg het 1e vanaf de tribune pratend met mn jongste zus die vandaag vanuit Eindhoven gekomen is om de verrichtingen van de familie te zien. Atlas 1 is vandaag ook wat gehavend, dus zou dit te merken zijn? Scoretechnisch niet want al snel is het 4-1, even lijkt het 6-4 maar de zaalwacht is niet scherp, dit moet 7-3 zijn. Niet aan iets laten ruiken is belangrijk bij Seolto, en dat doet atlas. De gehele wedstrijd komen ze er in pricipe niet aan. Bij 13-10 lijkt het even spannend te worden, maar al snel is het 16-10 en dan is de buit wel binnen. De wedstrijd wordt professioneel uitgespeeld en er wordt natuurlijk al snel gekeken naar de concurrentie. Immers ACKC zal revanche willen nemen na de vreemde nederlaag van vorige week. Ze spelen tegen DVS dus Atlas kan eens op het gemakje kijken op wie ze 2 punten uitlopen. Voorlopig op beide teams, want de wedstrijd is gestaakt bij een 10-11 stand in de 2e helft vanwege een ongeval. Dit lijkt me een ernstige zaak, ik weet niet wat er gebeurd is maar vanuit deze positie sterkte voor degene die het betreft.

Dan maar op naar mijn eigen pot, ik voel de pootjes vandaag wel dus ik besluit maar vanaf de bank te kijken. Met de luxe van 6 heren vandaag is dit goed te doen natuurlijk. Ik zie dat Zaamslag op aardige oorlogssterkte is, maar ze missen vandaag de grootste heer. Dat is voor ons een meevaller want het is zeer lastig spelen bij hem in het vak. Qua dames zijn ze gewoon compleet en dat zal het voor ons lastig maken, de dames staan bekend dat ze goede druk geven en scherp zijn, zo ook vandaag. Maar goed het begint op 0-0 met de bal in de handen van Davey die vandaag met Mitch, Ellen en Jessica in de aanval begint. Aan Andre de taak om samen met Carlo, Anne en Jolien de verdediging op zich te nemen.  Zaamslag opent de score, maar hierna is het Davey die de 1-1 op de borden zet. Het spel is wat traag en stroperig, maar Zaamslag is vandaag niet echt killing dus het lijkt alsof we wel een tijdje bij kunnen blijven. Maar dan moet je scoren en dat schiet niet echt op. Met één goal per 10 minuten ga je het echt niet redden. Het vrijlopen gaat lastig en we kunnen elkaar te weinig vinden in het spel. De goals vallen ook nog slechts in één vak in de 1e helft. Dit zijn er dan ook 3 ( had u al uitgerekend natuurlijk). Het zijn wel mooie schoten van Mitch dat zeker, maar het moet beter.
3 wissels moeten dit brengen, al ga je met een 3-8 ruststand niet tactisch wisselen. Zo blijf ik zelf maar op de bank, de ouderdom slaat toe en ik zie het vandaag eens lekker aan. De 2e helft geeft eenzelfde beeld als de 1e, met die verstande dat we de laatste 10 minuten helemaal niet scoren en dat de 2 goals in het andere vak vallen. Zo is er toch wat meer balans in de vakken, maar zijn de goals veel te weinig. Zelfs een verdubbeling zou nog een aantal zijn waar je wedstrijden mee gaat winnen. Aan het eind is Carlo op en wil gewisseld worden, dan het oude lijf maar even opwarmen en der voor gaan. Carlo scoort de laatste goal en ik sta er klaar voor met nog 10 minuten. Helaas wordt er nog slechts één keer gefloten en wordt deze spelhervatting zo snel genomen dat de scheidsrechter niet bereikt kan worden. Zodoende sta je er voor jan met de korte achternaam, maar goed dat maakt niet zoveel uit, 10 goals achterstand maak je toch niet meer goed. Zo eindigt het in 5-15.

3 regelmatige wedstrijden waarbij de laatste wel beter had gekund natuurlijk. Met 4 wedstrijden waarin we tegen Zaamslag in totaal 18 goals maken ( en 1 punt pakken) weet je wel dat je minder bent, op het veld komen we ze vast niet meer tegen.
Hierna toch maar even een drankje gedaan, daar zijn we immers ook wel eens voor te porren. Nu een weekje vrij, daarna weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen de Vogels. Een team wat ons iets beter ligt soms, al zijn daar in 3 wedstrijden ook nog 0 punten gepakt. Wie weet wat er nog kan gebeuren.

Scores Atlas Mitch 2, Davey, Diane en Carlo 1