De 5e ronde vandaag, veel beslissingen zijn al gevallen en met terugwerkende kracht wordt er misschien wel teruggekeken op eerdere uitslagen waarbij je meer eruit had moeten halen. Door het korte format van 2 op zichzelf staande competities voor en na de zaal is het belang van onderling resultaat best groot geworden. In de 1e wedstrijd het misschien laten lopen heeft al snel grote consequenties voor een verder verloop van de competitie. Of dit nu een verbetering is, ik weet het nog niet. Het is wel zo dat de vorm van de dag erg doorslaggevend is. Uiteraard heb ik het dan op hogere niveaus en spreek ik over Atlas 1 en 2. De teams waar ik me vandaag over druk mag maken hebben hier weinig last van.

De dag begint namelijk met het fluiten van atlas D. Thuis een ongeslagen status na 2 jaar elke wedstrijd nederlagen hebben moeten slikken. Gelukkig zijn kinderen wat veerkrachtiger dan volwassenen, anders had er misschien wel geen team meer geweest. Maar nadat coach Tim ze een beetje wakker heeft geroepen met duidelijke aanwijzingen knallen ze door en winnen ze met maarliefst 6-2 van Swift D3. Hierna de druk er vol op voor Atlas C. Bij winst kunnen ze zich naast Zaamslag C nestelen en spelen voor het kampioenschap. De overkantenaars zijn dit niet van plan en ontbinden de duivels. Met een 3-7 nederlaag is het kampioenschap voor zaamslag.  Atlas E en B winnen en vooral voor Atlas E is dit erg knap. Seolto leek mee te gaan doen voor het kampioenschap maar daar steekt Atlas dan weer een stokje voor, iets wat ze op 200 meter van mijn huis zeer kunnen waarderen. Ja en dan moet je je moed maar weer bij elkaar rapen voor een potje. En dan mag je 37 zijn en je hoogtijdagen voorbij zijn, (Ik hoor u denken, heb je die ooit gehad, ach ieder zo zijn kwaliteiten natuurlijk fanatisme zit er altijd nog wel en als u vaker op deze website kijkt zult u begrijpen dat de moed inmiddels redelijk ergens in de schoenen zit. De voortekenen zijn ook al niet erg florissant te noemen, wanneer ik om 11:00 uur in de Aldi mijn prei sta uit te zoeken krijg ik een telefoontje van Davey die vandaag door ziekte helaas moet afzeggen. Dan hebben we ineens 4 man, ja het gaat nooit mis natuurlijk, maar wel als je 4 man hebt. Gelukkig is “grote” Jesse vandaag bereid om ons te ondersteunen en ook zeker van wat feedback te voorzien waar we verder mee kunnen.
Blauw-wit, niet de wedstrijd waar je het meeste zin in hebt, maar dat komt toch vooral door het grote veld wat in Kloetinge nog er mooi bij ligt.  Tel hier vandaag windkracht 5 a 6 bij op en er zijn wat ingrediente  voor een lastige wedstrijd. Overigens is dit de laatste keer, Blauw-wit gaat ook overschakelen naar een klein veld. Dit had eigenlijk al geregeld moeten zijn maar de gemeente had een budgettair probleempje wat even opgelost moest worden, maar dit geheel terzijde.

Nou de wedstrijd dan maar, immers daar gaat het om. Zoals gezegd maar 4 heren ( jesse was er wel maar moest daarna door naar Tjoba, zou ons alleen kunnen helpen bij een beenbreuk en/of vergelijkbare zware blessure) maar wel 6 dames. Dus met Jessica, Diane, Marcel en Leinko trokken we de aanval in. In de verdediging was het aan Jolien, Mandy, Carlo en Mitch om goals tegen te houden. Dit lukte Atlas als collectief niet zo goed, Blauw wit had wel nog voor de wedstrijd gezegd dat het geen 18-0 ging worden en dat we wel goals mochten maken, hier gingen we dan maar vanuit. Dit duurde wel even, maar het was Diane die de ban brak met de 4-1. Eigenlijk was die goal wat we altijd missen in het veld. Bam uitspelen, geen gelul en raak. Helaas moeten we in deze dagen hier te veel voor werken en knokken en dit gaat ons niet goed af. Niet in de laatste plaats doordat we soms ook 2 keer kleiner zijn dan de tegenstander. Blauw-wit trok hier zich weinig van aan en vooral aan de herenkant waren ze slecht te houden. Goed snijden en slimme looplijnen leidde tot verwarring en veel goals tegen.  Atlas kreeg ook vandaag een cadeautje van de scheidsrechter ( die voor de wedstrijd wat lekkers van ons gehad had in het kader van de week van de scheidsrechter, ja voor wat hoort wat natuurlijk;)) en dit cadeautje werd uitgepakt. Na fraaie goals van Mandy en Diane was de ruststand 10-4.

Aantal punten van gelegenheidscoach jesse die ons wel de vraag stelde: wat gaat er in jullie ogen wel goed. Dit was geen cynische, goed om altijd positief te blijven en op te bouwen naar wat er beter kan natuurlijk. Al was dit in de 2e helft wel lastig, want de scores werden er niet beter op. Diane en Anne bleven achter voor Jolien en Ellen en we bleven wel volharden in wat we deden. Proberen via de juiste kant aan te vallen, als het kan uitstellen en dieper opspelen vanuit het uitverdedigen. De uitvoering liet af en toe te wensen over, terwijl Blauw-wit erg consistent was. Ellen maakte de enige goal de 2e helft vanaf het schot en dat was het wel. Als u voorgaande zin goed begrijpend heeft gelezen dan weet u dat de einduitslag 20-5 was.

5 gespeeld, 24 goals 84 tegen doelsaldo van -60. Zelfs ajax begint ons denk ik wel uit te lachen inmiddels. Een warme douche zat er vandaag niet in. Dit omdat Blauw-wit slechts over twee hokjes beschikt en hier lagen de lintjes boterhammen gras en plastic nog ruim bezaaid. Danmaar een axe douche en thuis dit afmaken.
Onderweg horen we in het livescore overzicht van Jolien dat Atlas 1 er vandaag ook niet aankomt en dat ze ook praktisch bijna gedegradeerd zijn. We richten ons maar op volgende week, wat een programma is het dan. Om 11:30 begint het met Atlas C die tegen Swift mogen, na een 0-8 in de heenwedstrijd verwachten we een overwinning. Maar daarna gaat het helemaal los. Atlas B- BKC B om 12:35 het is heel simpel, de winnaar is kampioen. Wat kunnen de bressiaanders in het hol van de leeuw. Op papier hebben ze een betere uitgangspositie, maar het is uit en wat zal ons Atlas legioen nog te weeg kunnen brengen?? Atlas 2 mag hierna om 14:00 om den keizers baard tegen Movado 4. Ze zullen met een goed gevoel te zaal willen ingaan. Atlas 1 mag tegen Fortis, en dan maakt het niet uit wat de stand is. Deze burenruzie wil je natuurlijk winnen.  Gebeurd dit overigens met 15 punten verschil dan is Atlas 1 niet gedegradeerd. Hierna gaat de BBQ aan, komt er een band en gaat het los. Tussendoor gaan er ook nog 8 Atlas spelers erg hun best doen om de nare smaak van de 18-0 weg te poetsen natuurlijk, maar neemt u een extra biertje en een worstje, dan kan het volgens mij alleen maar mooier worden. Ik hoop u alleen natuurlijk weer te ontmoeten daar.

Rest me nog de scores: Diane 2, Ellen, Mandy en Leinko 1