Stormvogels 1 – Atlas 3 12-11

Hallo beste lezer, na twee weken afwezigheid heb ik toch maar de verantwoordelijkheid gepakt om u weer van wat vermaak te voorzien. Zo maar een verslag van onze laatste wedstrijd. Stormvogels 1. Ik hoor u toch even denken, tegeneen 1e team. Is er ineens promotie gemaakt door Atlas 3? Helaas zit stormvogels in de vervelende omstandigheid dat ze slechts één seniorenteam op de been kunnen brengen. Hopelijk hebben ze daar weer snel de (harde) wind mee. Voor ons was het een weerzien met een zeer geroutineerd team waar we ons vandaag tegen moesten wapenen.

Door wat afzeggingen en blessures vandaag met 4 heren afgereisd. Andre als noodreserve en 6 dames was de selectie compleet. Voor ons waren de spelers van Atlas  B actief, leuk om deze talenten eens te zien spelen, helaas pakte stormvogels de buit met 7-4. Overigens was er om 10:00 ook al een ontmoeting tussen Stormvogels en Atlas bij de F jes. Deze pakte in het voordeel uit van Atlas.  Afijn genoeg bespelingen. Op naar de opstellingen. Vandaag is het een mooie dag, want het basisdebuut van Jessica is aanstaande. Ze mag naast Mandy, Mitch en Leinko in de aanval beginnen. In de verdediging is het aan Ellen (J) Jolien, Benjamin en Carlo om de goals tegen te houden. Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Koole gaan we van start. Boem 1-0 uit de 1e aanval voor Stormvogels. Is het zo’n dag?? Gaat er dan snel door je hoofd. Maar goed 1 zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk, dus gewoon tegengas geven. Dit komt er in de beginfase met Mitch. Tot tweemaal toe breekt hij door en tot tweemaal toe pakt Leinko het cadeautje uit. Ook Benjamin laat in het andere vak  van zich horen en tot verbazing van sommige fans  gaat atlas voortvarend aan de leiding. De heren van Stormvogels liggen redelijk aan banden en de dames missen de scherpte vandaag. Dit is aan de andere kant ook nog aanwezig, dus de eindstand had ook 18-17 kunnen zijn. Maar goed, het is niet voor niets breetekorfbal denk je dan, als we alles zouden maken dan speelden we wel wat hoger natuurlijk😉.  Het is een leuke pot waarbij het redelijk gelijk op gaat, maar Atlas blijft op een gaatje van 2 a 3. Stromvogels grijpt al wel snel in door wat wissels door te voeren en Mitch aan banden te leggen. Mandy knalt er nog eentje van ver in en de ruststand is 4-7.

De 2e helft, doorgaan waar we gebleven waren en meer kansen maken. Maar ja das gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kansen worden niet afgemaakt en langzaam is het tankje leeg aan het raken. Met genayla en Josianne voor Ellen en Jessica kwamen we er wat nieuwe impulsen. Maar mede door het missen van 3 stippen lieten we Stromvogels erop en erover komen. Ondanks weer een goal van Jolien en het goede werk van Benjamin. Een spannende slotfase brak aan waarin er 2 minuten voor tijd de 12-10 gescoord werd en het verzet was gebroken. De 12-11 in de laatste minuut was er een voor de statistieken.

Misschien wel zelf weggegeven, maar kijkend naar het team ( zonder routiniers Diane en Ellen (W)) hebben we het ook keurig gedaan, daar mogen we trots op zijn. Volgende week moet het dan maar gebeuren. Top 6 thuis, prime time. Alle ingrediënten zijn aanwezig. En qua team? We gaan het redden met nog een tropische verrassing. Als u wat historische kennis heeft dan kent u deze speler nog wel en dan weet u dat de goals zomaar makkelijk kunnen vallen. Ik zie u graag om 19:50!

Rest me nog de scores: Benjamin 5, Leinko 3, Carlo, Mandy en Jolien ( het wordt nu een gewoonte) 1.