SWIFT 5- ATLAS 3 13-14

Middelburg en Ritthem, 9 oktober 2021. Vandaag een mooie lange dag met veel korfbal.  Voor de echte fans eentje waar je naar uitkijkt de enige dag om zowel Atlas 1,2 en 3 te kunnen volgen.  Heeft iemand dit ook gedaan dan hoor ik u denken? Nou één trouwe fan heeft alle wedstrijden gezien als toeschouwer, maar dit was onder lichte druk. Hier kom ik later even op terug.
de dag begint zoals ieder andere natuurlijk met opstaan, al zal menig zaterdag voor sommige jongeren technisch gezien vaak met een biertje beginnen.  Als je der 10 uur later maar geen last meer van hebt.. Ja 10 uur later, want vandaag heeft SWIFT 5 de wedstrijd om de pupillentijd van 11:00 uur ingepland. Als vader van een jong gezin geen probleem, maar er waren toch nog wat kleine oogjes te bespeuren. Om 10:23 was iedereen in de kleedkamers, tijd genoeg zal u denken maar het eerste praktische probleem kwam hier aan de oppervlakte. GEEN SHIRTS! Ja voor Lucas was het toch nogal vroeg en zn hersenen stonden nog niet helemaal aan. “Als het je scherpte maar niet is” aldus Laurens. Hier zouden we later wel achter komen. Snel een noodplan maken. Een belletje naar ons ere lid Thea dan maar. U weet dat deze lieve vrouw makkelijk over te halen is, zeker als er naar haar middelste dochter en oudste zoon gekeken kan worden, wie weet wat er nog voor historische dingen gaan gebeuren tijdens deze wedstrijd. Afijn shirts zijn er, 2 atlas fans aan de lijn ( Naast Thea had Leinko nog een collega zo gek gevonden om naar zijn “prestaties” te komen kijken, maar wie weet wat het effect was deze wedstrijd….), tijd om der tegenaan te gaan. Onder de leiding van scheidsrechter van Leerzem konden we er tegenaan. In de aanval vandaag Jolien, Diane, Leinko en Benjamin. In de verdediging Feline, Ellen, Lucas en Laurens. Op de bank alleen Dominique. We misten vandaag Mandy door een blessure.

Hohoho nu ga je te snel.  De Benjamin hoor ik u geschokt toch denken. Ja het is de enige echte. Na lang blessureleed en corona heeft hij besloten om als het nodig is ons te ondersteunen. Met de afwezigheid van Jordy, Andre en Marcel was dit vandaag wel nodig. Op de bank zit wel iemand met een unisex naam, maar u als insider weet dat dit toch echt een dame is.  Dus we gaan er maar en zien waar het welbekende schip strand.

In het begin was dit schip geen Titanic maar een soort Spirit of Australia. Schot één, twee en drie zaten er namelijk direct in bij Benjamin. Tussendoor scoorde Swift ook 2 maal, maar de druk zat er goed op.  Hiernaast kon hij ook nog goede tips geven, zoals de term “maken!!!”. Leinko wist ineens wat hij moest doen en maakte de 2-4. Maar verdedigend waren we nog niet scherp, we keken te vaak om na een schot en dat koste ons goals. 4-4 na 20 minuten.  Toen was het aan de andere vakken om wat te over te nemen. Atlas liet er twee door, maar toen was het inmiddels 11:25 en Lucas had de vorm terug. 6-5 met een schot zoals hij dat alleen kan. Swift was inmiddels aan het door wisselen met de heren en dit pakte soms goed uit voor ons en soms voor Swift. Ze hebben overigens ook zelf een Benjamin in de gelederen die normaal gesproken minstens zo scherp is, maar deze lag vandaag redelijk aan banden. Het overwicht van de heren aan lengte maakte wel dat Atlas het zwaar had in de vang, maar als je raak schiet heb je geen vang nodig natuurlijk. Feline zette ons op 6-6. Het was inmiddels een paar minuten voor rust, maar beide teams waren scherp en dit leidde tot een leuke pot korfbal Swift scoorde weer 2 keer, maar wederom Lucas en Feline schoten ons terug in de wedstrijd. De ruststand leek wel gelijk te worden maar fam Mulder moest natuurlijk wel moeders Thea een beetje trots maken, via een schot en een vrije bal waren het Diane en Leinko die de ruststand van 8-10 bepaalden.

Zeer opvallend dat de goals steeds netjes 2 om 2 vielen, dus als we deze lijn na rust zouden doortrekken kwamen we tot een vierpuntskloof. En zo geschiede het. Laurens ontbond zijn duivels één keer met en één keer zonder vang, maar goed hij zit en dan juichen we. Swift scoorde de 9-12 en dan weet je het wel, dan valt ook de 10-12 als de wedstrijd normaal blijft gaan. Maar dit was nu even niet zo. Dominique ( in de rust ingevallen voor Jolien) maakte haar welbekende goal ( altijd  één als ze meedoet, daar kun je op bouwen) en dus stond er 9-13 op de scoreboren. Met nog 17 minuten te gaan een tikkie. Maar Swift was vandaag een soort Rico Verhoeven en gaf niet op. Langzaam kwamen ze terug en scoorde ze 2 goals. Vakwissel, ja wat doet dan het meeste pijn. Gelijk weer scoren, en dit gebeurde vrij snel. Een schot net over de korf waarbij de tegenstander van Leinko dit geheel verkeerd inschatte ende 11-14 was er. De tijd begon te dringen, de 12-14 viel via het schot. Hoe lang nog.. 5 minuten dit moeten we toch vast kunnen houden?? De verdediging zat goed dicht en het leek allemaal te gaan lukken. Maar toen een hele domme weggegeven stip.. 13-14. Het zal toch niet? Navraag bij de scheids leerde dat er nog 30  seconden te spelen was en toen moest er nog ingefloten worden voor de uitbal, dit moest binnen zijn.  De bal kwam niet meer in de aanval van Swift, dus de buit was binnen.

Mooie pot korfbal, geslaagde rentree voor Benjamin waarin hij duidelijk maakte de scherpte nog niet verleerd te hebben en het spel nog goed kan lezen. We hopen dat deze 60 minuten er nog meer gaan worden.  Zaterdag mogen wij om 12:00 uur aantreden tegen Seolto, kunnen we de kampioensaspiraties van de Vlissingers een halt toeroepen?

Scores Atlas : Benjamin en Leinko 3, Feline, Laurens en Lucas 2 Diane en Dominique 1

En nu? Om 1400 moet er weer gefloten worden, maar ik besluit toch maar om een douche te nemen om lekker fris ten beslagen te komen. Ik ontdek hier de eerste open blaar op mn voet en besef dat het nog een lange middag wordt. Nou de stalen ros dan maar weer 300 meter verplaatsen, smikkelen en de stalen viervoeter onderbinden om Atlas 2 te gaan fluiten.

Atlas 2 mag vandaag aantreden tegen Good-Luck 2. Een team wat slechts 2 punten heeft, maar wel gewonnen heeft van medekoploper SWIFT 4, dus als dit team het op zijn heupen heeft zou dit zomaar een pittig potje kunnen worden.  Coach Benjamin ( is tie weer!) is vooraf beetje van slag, vandaag voor het eerst een wedstrijd waarin hij een beroep kan doen op al zijn heren. Met deze luxe weet hij slecht om te gaan, want de opstelling laat toch nog wel even op zich wachtten. Maar als ze er beide zijn en ook Thea hier is aangesloten om te kijken kunnen we beginnen. Atlas heeft het vizier in de eerste fase nog niet scherp staan en Good Luck denkt dat hier vandaag misschien wel eens wat te halen zou zijn. Na de 0-1 sprint Atlas naar 4-1 en die ambities worden al snel bijgesteld. De frustratie die hierbij hoort wordt af en toe naar mijzelf geuit, ik heb niet zoveel zin om me er heel erg druk om te maken, ik zie het anders en daar zal iedereen het toch mee moeten doen. na een keer of 8 wordt dit wel  een beetje irritant. Gelukkig is een vermaning voldoende en ziet Good-Luck ook wel in dat dit hem vandaag niet gaat worden. De ruststand ( 9-3) geeft de krachtsverhoudingen wel al een beetje weer, maar na rust gaat Atlas er behoorlijk overheen. De luxe van de 5e heer wordt gebruikt en dan is het belangrijk om je routiniers heel te houden, dus Michel krijgt een verdiende rustbeurt. Het spel veranderd niet en als er niemand verzaakt kom je tot een behoorlijke oor wassing. Na 30 keer fluiten voor een goal lijkt het me wel voldoende. ( mijn boekje gaat maar tot 26, dus ik had geluk ditmaal). 24-6 is de eindstand.  Zaterdag om 12:30 een lastige uitwedstrijd tegen ONDO 4. Bij winst kan dit nog een heel mooi veldseizoen worden.

 

Ff een AA-tje en de pootjes wat rust geven. Klaar voor Atlas 1. Hier is ACKC de tegenstander en die staan 1 punt en 1 plaats onder Atlas. Dit zou zomaar eens een mooi potje kunnen gaan worden.  Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Bel is net gegaan en ik zie Tim al voor het eerst doorbreken en een opgelegde kans missen. Coach Benjamin is zichtbaar teleurgesteld, maar dit zal toch bij hem ook wat Deja-vu gevoelens geven.  Atlas begint aardig, het eerste schot van Niek zit erin en dat is altijd lekker. Helaas zorgt dit ook voor wat scherpere dekking. Na de 3-1 vind ACKC het wel voldoende en gaat er behoorlijk overheen. Dames die onder felle druk goals maken gecombineerd met watervlugge heren. Er moet iets gebeuren om dit te stoppen. En dan wordt er gekeken naar de coach, normaal zo goed als je materiaal natuurlijk, maar een briljante ingeving met een wissel is natuurlijk welkom. Door middel van een stro-vrouw en man constructie worden er wat wissels toegepast en dit breekt het ritme van ACKC. Atlas komt terug in de wedstrijd en zelfs gelijk. Helaas pakken ze het dan weer op en tikken voor rust nog een tikkie uit om toch op 11-14 te komen in de laatste minuut. Ik moet nog douchen en motiveer “koning vetpan” Sivar hier ook voor. Snel snel snel wat je wil natuurlijk niets missen. Onder de lekkere warme douche horen we het publiek te keer gaan, maar helaas was dit toch veelvuldig het publiek van ACKC. Nooit geweten dat drie dames zo hard kunnen gillen.

Het is namelijk 12-16 als we ons weer op het sportveld begeven. ACKC blijft erop klappen en halverwege de 2e helft staat het 14-20. Klaar inpakken en op naar de volgende pot zou je denken. Maar goed, we hebben nog wat troeven op de bank zitten. Lenn wordt uitgespeeld hij denkt, laat ik ieder geval maar een goede indruk maken  en knalt gelijk naar binnen en wordt tegengehouden. Vrije bal. Die pak je dan direct mee. Hierna wordt zijn rol wel wat duidelijker. Hij is langer dan zijn tegenstander en gaat voor stabiliteit zorgen in de vang. ACKC is toch iets van slag en langzaam komt Atlas terug. 17-20. 17-21 valt en hoe mentaal veerkrachtig ben je dan nog. Atlas laat zien dat ze dit toch altijd erg zijn, vooral thuis als het publiek er achter gaat staan dan gebeuren er magische dingen soms Zou dit vandaag ook nog kunnen.. Het antwoord kom snel want atlas komt terug tot 2 goals en later zelfs een stipje op 21-22. Cruciaal moment en de coach van ACKC neemt een slimme time out. Deze duurt 45 seconden en na een minuut moet iedereen klaarstaan. ACKC doet dit niet en de scheids denkt : “Het duurt te lang, we staan al een tijdje en we moeten door dus voor de laatste keer het spijt me”. Hij fluit gewoon in terwijl de spelers van ACKC nog aan het praten zijn. In mijn ogen als collega scheidsrechter een goed besluit, ballen tonen. De stip gaat raak, en dit is maar gelukkig ik weet niet hoe ACKC gereageerd had als hij mis was gegaan en uit de re-bount had Atlas alsnog gescoord. Maar as is verbrande turf en 22-22 is de tussenstand. ACKC laat zich niet van de wijs maken en komt direct op 22-23. Topscoorder Tim scoort, iedereen ontploft en 23-23 staat op de borden. ACKC maakt 23-24, dit zal dan toch wel de nekslag zijn met nog 2,5 minuten. Niets is minder waar, want Karlijn maakt de 24-24. We naderen inmiddels de laatste minuut en je voelt het op het terras, gaat dit dan echt gebeuren.. U weet het al/ of raad het al als u toevalligerwijs korfbal niet voelt maar dit verhaal leest het gebeurde. Tim maakt met nog 10 seconden te spelen de 25-24. Een orkaan van geluid gaat door Ritthem en ACKC kan deze tik niet te boven komen  25-24 de eindstand.

Heerlijke pot zo, ACKC had dit natuurlijk niet meer mogen weggeven en wijzen in hun eigen stuk naar de scheidsrechter. Mijn gekleurde mening is dat Atlas nooit in deze positie had mogen komen als in de eerste helft de 5 a 6 100% kansen afgemaakt waren. Maar goed Atlas 1 is de laatste jaren erg goed geworden in dit soort thrillers, en vooral thuis is het toch vaak de tegenstander die met 0 punten het viaduct ondergaat. Zo ook vandaag. Het drankje achteraf smaakt lekker en een bescheiden feestje volgt. Door de onverwachte winst staat er volgende week een pittig potje te wachten in Roosendaal, mijn gedachte gaan al snel terug naar juni 2017. Promotiewedstrijd voor de 2e klasse. Ook een thriller die we wonnen door een goaltje in de laatste minuten.. Zaterdag weer?