Ritthem- vandaag de 3e speelronde, na deze ronde weet je vaak hoe de verhoudingen liggen binnen de poule. Verliezen is afhaken, winnen is aanhaken. Zo simpel is het eigenlijk. De tegenstander heet vandaag Scheldevogels en we mogen op het wat late tijdstip van 17:00 uur aan de bak. Dit wat latere tijdstip komt doordat Scheidsrechter Koppejan (de kleinste van het gezin) ons vandaag kan fluiten. Dit doet hij nadat hij helaas de derby tegen Fortis 3 verloren heeft. 22-12 gaat Atlas 2 de boot in.

Aan ons dan maar de taak om dit beter te doen, maar we zijn wat verzwakt vandaag. We missen 2 ellens, Sara en ook Andre heeft vandaag andere prioriteiten. Gelukkig is Ricardo vandaag bereid om vanuit de lage zwaluwen naar beneden te reizen om Atlas 3 te completeren als dit nodig zou zijn.

We zien een sterk team tegenover ons, belangrijk om scherp te beginnen en de tegenstander niet te veel ruimte te geven. Om 17:00 gaan we dit doen met Diane, dominique, Joris en Lucas. De goals moeten komen van Jolien, Feline, Laurens en Leinko.

Het begin is nog wat zoeken, Scheldevogels heeft hier minder last van en we lopen al snel achter te feiten aan (0-2). Het aanvalsvak is wat scherper en het is Diane die een mooi afstandsschot maakt. Michel is vandaag de coach en die heeft al snel door wat de tactiek moet zijn in het aanvalsvak. Leinko staat tegen een tegenstander van 1,62 en 60 kilo. Die mag in de vang. Laurens heeft het in zijn vingers en die mag gaan knallen. Dit blijkt gedurende de wedstrijd zeer aardig te vallen. Atlas zit Scheldevogels wel redelijk weglopen in de eerste helft. Maar we zien nog veel mooiere dingen. Dominique die scoort bij haar rentree. 9 maanden gezonde ziekte + coronaverlof, maar ze kan het uiteraard nog prima. Het lijkt even voor rust wel gedaan de stand is 3-7. Maar een opleving in de laatste minuten zou de 5-7 ruststand moeten betekenen. Helaas, weer in de laatste minuut gaat het mis en is het 5-8.

Rendement omhoog en meer uit de functie spelen. En dit lijkt in de 2e helft zijn vruchten af te werpen. Atlas kruipt dichterbij door collectief goed spel. Een tacktische wissel Joris-Lucas zorgt ervoor dat er meer grip op de aanval van Scheldevogels komt en Atlas lijkt richting een mooie score te gaan. Evy en Emmy komen de moegestreden Dominique en Jolien vervangen en het zelfde geld voor Ricardo. Hij mag topschutter Laurens komen vervangen. Evy krijgt de lachers nog op haar hand met een strafworp die er tegen de voorkant van de korf nog ingaat en de score bedraagt op een gegeven moment zelfs 11-10 Maar aan het einde draait het toch om. Scheldevogels gaat toch wat gemakkelijker goals maken. Atlas geeft in de slotfase 2 strafworpen weg en mist er zelf eentje, dit is net te veel van het goede waardoor de eindstand 12-14 bedraagt.

Individueel was Scheldevogels beter, dus hier kunnen we wel mee leven. Wat wel achteraf blijkt is dat deze kwaliteit kwam door een aantal spelers uit het 1e team van Scheldevogels. Dit mag overigens, maar het geeft toch een nare nasmaak. Scheldevogels speelt in de zaal 3e klasse. Ter vergelijking als wij met Thomas en Karlijn in de basis hadden gespeeld had ik het nog wel willen zien. Maar goed onze eigen prestatie maakt dit alleen maar beter. Met een gehavend team nog bijna winnen van een versterkte tegenstander. Dit geeft vertrouwen tegen Seolto. Een team wat scorend nog niet veel heeft laten zien, maar onderschatting moet hier niet op komen dagen. We moeten er gewoon vol tegenaan en dan moeten we de punten terug naar Ritthem. Voor uw agenda, zaterdag 13:30 uur. Sportpark Bonedijke, u bent van harte welkom. Rest me nog de scores.

Laurens 5, Joris 2, Diane, Lucas, Dominique, Feline en Evy 1.