15 februari 2020. De dag na Valentijn stond vandaag in het teken van verre uitwedstrijden voor Atlas. OZC ( atlas 1,2) en scheldevogels ( Atlas 3).

Scheldevogels had vandaag de wedstrijd om 11:50 ingepland, dus om jezelf goed voor te bereiden was het vandaag noodzaak om op tijd te vertrekken. 10:10 in Ritthem. Voor een jonge ouder uiteraard geen probleem, maar de studenten onder ons zagen er toch wat minder fris uit toen we de kopjes gingen inspecteren . Met windkracht 9 tegen gingen wij richting Bergen op Zoom, waarbij de glimmende bolide van het orakel vandaag het toch zwaar heeft. 4 mensen en 4 tassen gaat je niet in de koude kleren zitten.

Affijn, aangekomen in BOZ is er een E wedstrijdje voor ons, tijd om nog even op te frissen en te keutelen dan maar. Vandaag zijn we afgereisd met 5 dames en 5 heren, maar de heer reserve is slechts voor hele hoge nood. Alleen als je je been breekt wordt er gekscherend gezegd. Onder deze spelers bevind zich ook vaste invaller Niels die voor de gelegenheid 40 kilometer noordwaarts is gereden. Uiteraard zijn we hier erg blij mee. Hij zou ook zeker nog van zich laten horen.

Om 11:50 sharp beginnen wij met in de aanval Sara, Ellen, Sivar en Leinko. De verdediging is Tjalke, Ricardo, Feline en Niels. Scheldevogels opent de score, en hierna is het Sara met een mooie actie die de 1-1 maakt. Dit vond iedereen een mooie en goede goal, helaas de arbitrage telde deze niet goed, en dit zou gedurende de wedstrijd helaas nog vaker voorkomen. De beslissingen gingen vaker naar de blauwe kant als de rode zal maar zeggen. Tel hierbij op dat de kansen gemist werden en je hebt een samenvatting van de eerste helft. Scheldevogels heeft 2 mensen die goed kunnen korfballen, stel deze beide in een vak op en dit was voldoende om ons vandaag flink te ontregelen. Een wat zure eerste helft gaat snel voorbij en de ruststand is 10-2.

Ja wat moet je dan, volle moed er uiteraard tegenaan. Met Diane voor Ellen gaan we de 2e helft beginnen. Deze begint best aardig, 10-3 en 10-4 vallen. Atlas draait beter in de 2e helft, al heeft Tjalke het nog moeilijk en wordt gedurende de wedstrijd de hele wedstrijd afgefloten. Niels laat zien dat hij goed gegeten heeft en gaat vandaag voor de gehele doelpuntenproductie zorgen in het vak zorgen. Zoals al eerder genoemd, het is net als fietsen als je het weer even doet dan kun je het weer prima. Atlas speelde iets beter in de 2e helft, de kansen werden ieder geval wat meer afgemaakt. Via weer een goal van Sivar kwamen we tot 14-8 met nog 6 minuten. Scheldevogels voelde de hete adem en ging tijdrekken. Zeer terecht werden ze hiervoor afgefloten, maar het mocht niet baten. Beide teams scoorden nog eenmaal en dit was de eindstand.

Slechte eerste helft waarin je de kansen niet afmaakt en gedurende de wedstrijd wat facetten tegen. Iets wat best frustrerend is je hebt niet het idee dat deze tegenstander zoveel beter was, maar je doet jezelf wel wat te kort. Na een lekkere douche zetten we ons in de kantine waar we na een korte strijd dan toch wel de 3e helft winnen. ( zie foto) Op naar de volgende dan maar, 7 maar 19:50, prime time en daarna het eindfeest in de belt. Als dit niet inspireert om tot grote hoogte te stijgen.

 

Terug naar Zeeland, en op naar de volgende. Voor Feline, Lucas en Leinko staat er vandaag namelijk nog een wedstrijd op het programma. 15:00 thuis, even de voetjes op de bank en rusten. Als je op een bepaalde leeftijd komt voel je toch dat het lichaam dit wel eens nodig heeft;). 16:30 sleep ik me hier maar weer vanaf om de volgende reis in gang te zetten. Luuk en Annemiek pik ik op in Arnemuiden om hierna koers te zetten naar sporthal de ENK te Rotterdam. De tom tom stuurt ons correct, maar als je dan ineens het veld ziet liggen en je rijd midden in een woonwijk wordt je toch wat nerveus.. het zal toch niet het huis van de voorzitter zijn waar we naartoe navigeren. Of komen we strakjes bij een pondje uit.. Zomaar een aantal voorbeelden uit het ( wat verdere) verleden. Maar nee, ineens doemt er een sporthal voor ons op. Bij binnenkomst zie je al direct de ingang van de zaal en de kantine is rechts, keurig overzichtelijk in een interessante opstelling. Uiteraard loopt alles een beetje uit, maar dit is wel vaker in de zaal. Tijd om te genieten van de broodjes smos die Shannon voor ons geregeld heeft. (Goed bezig Shannon!) Met een goede bodem komen de goals natuurlijk vanzelf. De voorbereidende praatje is duidelijk. Aan de herenkant zijn er wat wisselingen t.o.v. de heenwedstrijd ( luuk, Lucas en Joris voor Michel, Jesse en Lenn) die 14-17 was. De dames zullen vandaag de kar moeten trekken.

De wedstrijd begint en Atlas komt op 1-0 dit bleek helaas de laatste voorsprong van de middag. Het was al snel duidelijk, deze tegenstander heeft te veel kwaliteiten, Atlas liep wat achter de feiten aan en OZC scoorde er gestaag oplos. Dan kun je 2 dingen doen, jezelf frustreren en boos worden op elkaar, of berusten dat dit hem vandaag niet wordt en positief blijven naar elkaar. In het verleden is het eerste wel eens gebeurd, vandaag niet en dit is een groot compliment aan de groep, de rust wordt gehaald met 11-3 en de eindstand is niet veel beter 16-4. De 2e helft is de schade beperkt, mede door wat wissels die meer balans brengen.

Helaas dat deze wedstrijd nu komt, want dit was de laatste strohalm voor een veilige plek. Met 4 punten is de 7e plek onafwendbaar en atlas moet nu proberen om te winnen van Korbatjo en ergens nog 2 bonuspunten te pakken om op 8 punten te komen, iets wat gebaseerd op de laatste jaren een veilig puntenaantal is voor handhaving.

Atlas 1 dan maar, ook hier op het scherpst van de snede. Door het vervelende puntverlies tegen KVK staat Atlas 2 punten achter op de veilige nummer 6 positie. Ook hier geld, de slechtste nr 7 degraderen en met slechts 5 punten lijkt dit een zekerheid. Elk punt is meegenomen in deze fase van de competitie. De verrijdbare tribunes in de zaal zelf zijn vol met OZC supporters, de vaste tribune boven is duidelijk voor Atlas ( zie ook de foto).

Voor de wedstrijd worden de teams voorgesteld en dit is nog een lastig klusje. Oke Irina trujillo-trujillo daar valt iedereen wel over, maar om nu met Stefan van de broeke, evi oveer en niek en fenna wondergeem te komen. Zou het aan de kwaliteiten van de omroeper of de schrijfkwaliteiten van Atlas gelegen hebben. We laten het maar in het midden. Wat je dan niet verwacht is dat Tim Dybala zonder fouten gaat, dus toch nog maar een complimentje uitdelen. Het is ook een vrij lastige taak weet ik uit ervaring.

 

De wedstrijd dan maar, dit er eentje die wat meer spanning met zich meebrengt. Atlas knokt zich hierin en laat zich niet van de wijs brengen. OZC heeft één heer die niet af te stoppen is vandaag helaas en voor misschien wel 8-10 goals zorgt. De getallen heb ik hier helaas niet bij me. Atlas staat de gehele eerst helft wel achter maar blijft steeds in het spoor. Op 8-5 wordt er een sprint getrokken naar 8-8 om hiervan een voorbeeld te geven. Met 11-9 wordt de rust bereikt. Na rust is het OZC wat de klok slaat, ze pakken een grote voorsprong die al snel uitloopt naar 5 goals (18-13). En dan zijn we getuige van iets moois vind ik zelf, het is niet vaak dat je door een wissel invloed hebt op een wedstrijd, maar dit bleek vandaag toch wel zo te zijn. Thomas wisselde van positie met Tim. Atlas zette nogmaals aan en was geheel terug bij 20-20. Complimenten hierbij aan de nemers van de strafworpen die door de uitstekend leidende scheidsrechter worden gegeven. Ondanks het irritante geroep van de coach van OZC laten ze niet uit hun concentratie halen.Een ware thriller ontwikkeld zich die in de laatste minuut bijna naar Atlas ging, de bal zit erin, begint te draaien en draait uit de korf. De vrije bal die in de laatste 3 seconde word gegeven word wel ingefloten maar daarna afgefloten. Immers tijd = tijd in de regels van de korfbalwetten. 23-23 is de eindstand.

Een verloren of een gewonnen punt?? Gezien de wedstrijd had je geen recht op meer, maar as as as die ene bal.. U weet het, as is verbrande turf dus hier kunnen we niets mee. Bij verlies was de degradatie wel een feit, nu ligt alles nog open. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van Atlas, dus wanneer atlas gelijk eindigt met OZC is handhaving een feit. Ook wanneer de 7e plaats behaald wordt met 8 punten zou dit zomaar goed kunnen gaan. Nu maar alles op alles voor 2 bonuspunten. Op 7 maart de eerste kansen tegen kersverse kampioen ONDO (G). Wie weet leven ze nog in de wolken en zijn ze niet zo scherp. Let op, de aanvangstijd is 17:30.

Na een 2e douche van de dag ( dat inschieten ga je erg van zweten;)) gaan de heren en dames de focus verleggen naar de latten. De overgebleven matadors nemen er nog eentje en gaan dan terug richting Zeeland. Het is inmiddels zondag als ik in Arnemuiden bij Luuk op de bank nog een welverdiende kipnugget naar binnen werk. 362 kilometer gereden, 2 slechte wedstrijden en één punt. En ach, het was het toch allemaal zeker waard!