Op 28 oktober 2019 speelden Atlas 1 en Korbatjo op het veld in Ritthem nog tegen elkaar, het werd toen 13-15. Nu staan de ploegen in De Belt tegenover elkaar. Atlas heeft vier punten bij elkaar gesprokkeld in deze zaalcompetitie, Korbatjo heeft een puntje meer.
Het is al bijna tien over half acht als scheidsrechter Jan de Leeuw uit Oude Tonge de wedstrijd laat beginnen. In de eerste minuut scoort Korbatjo, in minuut twee krijgt Tim een strafworp mee, Irina zet de 1-1 op haar naam. In minuut drie vallen maar liefst drie doelpunten: korte kansen van Thomas en Irina en een tegendoelpunt. Het wordt 3-3, waarna Korbatjo uitloopt tot 3-6. Irina schiet raak van achter de korf, Stephan brengt het verschil terug tot één punt. Een heer van Korbatjo raakt geblesseerd, het spel ligt enige tijd stil. Na een strafworp voor Korbatjo benut Tim een korte kans. Ruim zes minuten golft het spel op en neer totdat Tim met opnieuw een korte kans de stand gelijk trekt: 7-7. Drie minuten later staan de bezoekers weer een puntje voor. De gelijkmaker is een fraaie doorloopbal van Evi. In de volgende vier minuten krijgt Atlas vleugeltjes. Niek, Tim en Stephan brengen de stand op 11-8. Na een treffer van Korbatjo is het Tim die de voorsprong weer iets uitbouwt. In de laatste minuut valt nog een tegendoelpunt en zo gaat de rust in met een 12-10 voorsprong. Dat belooft nog een spannend halfuurtje te worden!

Dat blijkt al direct, als Korbatjo tweemaal scoort. Een schot van Tim en strafworp van Irina (met dank aan Fenna) en we staan weer op plus 2. Met een stip voor Korbatjo en een zuiver schot is het 14-14. En nu lijkt het spelletje van kat en muis te beginnen dat korfbal zo spannend maar ook zo zenuwslopend kan maken. Va n 15-14 (schot Tim) gaan weer naar 15-16. Met een vrije bal van Stephan is het gelijk, 30 seconden later 16-17 en na een gemiste strafworp van Atlas 16-18. An is daar Thomas die van afstand raak schiet en even later krijgt hij een stip mee, Evi scoort. In alle spanning krijgt de scheidsrechter wel eens een opmerking te horen zoals van Tim: “Scheids, zie je dat dan niet”. Jan van Leeuwen lost dat laconiek op: “Ik kan niet alles zien. Als jij dat wel kan mag je de volgende keer fluiten, dan ga ik wel spelen.” Via Niek komt Atlas weer voor te staan (19-18). Tien seconden later is het via een doorloopbal wederom gelijk. Een fractie later is het Stephan die de nummer 20 voor Atlas inschiet, nog ruim zes minuten. Maar dan drie doelpunten op rij van Korbatjo (20-22), nog zo’n drie minuten restten ons. Stephan krijgt een stip mee, Evi doet haar ‘plicht’. Het wordt 21-23, de laatste minuut breekt aan. Niek scoort, maar dan valt weer een strafworp voor Korbatjo. Het laatste doelpunt komt van Stephan: 23-24, scheidsrechter de Leeuw fluit af.

Teleurstelling, een overwinning was binnen handbereik. Reinoud prijst het spel en het doorzettingsvermogen. Op zijn minst was een gelijkspel verdiend geweest. Dat zegt ook de overwinnaar van vandaag bij monde van teambegeleider Leen Hokke.
Volgende week mag Atlas 1 het om 16.30 uur in Rotterdam opnemen tegen Erasmus 1 dat met acht punten op de tweede plaats staat.

Scores: Tim 6, Stephan 5, Irina 4, Evi en Niek 3, Thomas 2.