Goes- het is vandaag de 2e wedstrijd van het zaalseizoen, uit naar blauw-wit 3. Nadat we de enige fan opgehaald hebben kunnen we keurig op tijd (13:10) vertrekken. Bij aankomst zien we dat alles redelijk uitloopt, zoals helaas in de zaal altijd wel het geval is. Zo compenseer je wel gemakkelijk weer het Atlas kwartiertje natuurlijk. We zien multi-talent Jesse. Hij mag vandaag eerst fluiten, dan coachen, zelf spelen en ook nog BOB zijn. Is er iets wat deze man niet kan vraag je je dan al snel af natuurlijk. We kunnen het aan zijn vriendin vragen, die zal hoogstwaarschijnlijk hier nog wel een leuk lijstje op kunnen dreuen. Maar voor vandaag zijn wij als Atlas erg blij met hem. Maar dit even geheel terzijde.

Om 14:40 sharp fluit de scheidsrechter voor de eerste male. De fan ziet dat in de aanval Emmy, Ellen, Leinko en “Dun Dave” vandaag opgetrommeld als 5e heer, maar door verplichtingen van Joris en Leinko in de basis en een hele. een uur lang de hard werken kun je aan hem wel overlaten. In het andere vak is het aan Ricardo, Lucas, Feline en Diane om de goals tegen te houden. Op de bank zitten Tjalke Joris en Maaike. Door een mooie wegtrekbal van Emmy komen we op 0-1. Maar dit is helaas de eerste en laatste voorsprong van de middag. Aanvallend hebben we het zwaar om 3 redenen. 1) we straffen het zakken niet af door te scoren. 2) we hebben te weinig mensen die de bal onder de korf vangen en 3) we hebben moeite met de druk die de dames op de handen geven. In het andere vak hebben ze een grote heer die kan vangen schieten en doorbreken, en dat houd je naar en tijdje niet meer tegen en dus valt de 1-1 en al snel ook de 3-1. Via een lelijke goal komen we op 3-2. De doelpuntenmaker hoef ik dan niet meer te noemen natuurlijk. Maar Blauw-wit loopt langzaam weg, de dames scoren gemakkelijk en wij missen gemakkelijk. Tussendoor moeten er ook wel wat strafworpjes uitgedeeld worden zo hier en daar, maar de scheidsrechter laat het lekker gaan. Het is aan twee kanten en het wordt er niet onvriendelijker door, dus het is niet zo erg. Boem klap daar is tie weer. De goal van Ricardo die vlak voor rust de 6-3 binnenschiet.

Na rust is het Joris die in de ploeg komt voor Leinko en Tjalke voor Ellen. Er tekent zich wel een kopie af van de eerste helft waarbij het spel er echt niet zo slecht uitziet, maar de goals niet vallen. Vooral de laatste aanvallen die ik vanaf de bank aanschouw zijn leuk. Opportunistisch maar wel met goede vang en meerdere kansen. Helaas zijn het alleen Joris ( tegenstander is naar verluit nog in het bos te vinden) en Diane die voor de scores zorgen en dat is toch wel wat te mager. De eindstand geeft dan ook een terechte nederlaag van 14-7 aan.
Wat kun je er over zeggen, verdedigend is het stabiel maar aanvallend moet het beter. Er zijn mensen die er meer kunnen scoren maar die geven niet thuis en dat is jammer, want weggespeelt wordt je niet. Maar goed, vorm is als lucht. Het kan zaterdag zomaar ineens door de aderen stromen. Tegen het onbekende Scheldevogels 3 zou het misschien wel eens onze kant op kunnen vallen. Met uw steun moet dit te doen zijn. De afspraak staat om 17:25.

Scores Atlas Joris 3, Diane, Emmy , Ricardo en Leinko 1