Dat is het streven in deze eerste zaalwedstrijd van het seizoen 2019-2020. Ga maar na, in de najaarscompetitie werd door Atlas 1 geen enkel punt behaald. Tegenstander is vanavond KVK, scheidsrechter van dienst is André van den Hooven.
Na 10 seconden krijgt Atlas een strafworp mee, Irina scoort. Na de 1-1 uit een vrije bal schiet Laura raak. Vervolgens zijn het Thomas met een schot, Niek met een afstandsschot en Tim met een doorloopbal die na 12 minuten de stand op 5-1 brengen. Na een benutte strafworp voor KVK maakt Thomas de 6-2, de eerste 15 minuten zitten er op. Via de ‘vrije bal specialiste’ van KVK, een strafworp en een korte kans is 6-5. Een zuiver schot van Stephan en een stip van Irina (met dank aan Tim) doen ons weer wat vrijer ademen. In de slotfase van de tweede helft wordt het nog 8-6.

De tweede helft opent met een fraai afstandsschot van Stephan, het antwoord van KVK volgt onmiddellijk. Niek herhaalt het kunstje van Stephan, maar dan vallen er drie treffers op rij van de ploeg uit Kapelle en is het tot in ieder geval mijn schrik 10-10. In de nu volgende fase geven de teams elkaar niet veel toe. Een kleine voorsprong voor Atlas dankzij doelpunten van Fenna en Stephan wordt door KVK weer teniet gedaan. Rond de 42e minuut scoren Niek en Tim en als dan Stephan nog weer eens één van zijn afstandspegels afvuurt staan we weer drie punten voor (15-12). Tim heeft de smaak te pakken en tekent met twee doelpunten voor 17-13, nog elf minuten te gaan. Via o.a. een stip en een vrije bal wordt het toch weer benauwd (17-16). Fenna schiet van de zijkant raak en Stephan maakt zijn vijfde doelpunt. Atlas maakt in de slotfase het karwei vrij eenvoudig af met schoten van Thomas en Tim. Net voor het laatste fluitsignaal scoort KVK nog een keer, eindstand:
21-17. Het is Fenna die met een brede glimlach en een diepe zucht ons aller gevoel vertolkt:
“Eindelijk van die nul af”.

Het is al ruim kwart voor tien als we bar De Belt kunnen opzoeken. Na het gebruikelijke rondje fluitjes c.q. ice tea verschijnen de borden frites, de broodjes en niet te vergeten de kaasstengels, veel kaasstengels.
Volgende week brengt Atlas 1 een bezoekje aan Schiedam, de jeneverstad van weleer. Ik geloof niet dat de generatie Z dat drankje nog kent. Dat is meer iets voor een babyboomer die achter het glaasje nog mijmert over die goeie oude tijd toen er nog op gras werd gespeeld en het bierworstje de favoriete snack was.

Scores: Stephan en Tim 5, Thomas en Niek 3, Irina en Fenna 2, Laura 1.