Atlas laat het seizoen als een nachtkaars uitgaan met ruime nederlaag in Tilburg Vandaag stond de laatste wedstrijd van dit korfbalseizoen op het programma. Het seizoen werd gekenmerkt door blessures, wisselvalligheid, dieptepunten, maar gelukkig ook heel wat hoogtepunten. Het belangrijkste is uiteraard dat er volgende seizoen zowel in de zaal als op het veld weer in de 2e klasse geacteerd mag worden, een uitstekende prestatie! Het sluitstuk tegen Tilburg was er één om de zogenoemde keizers baard, maar toch hadden we wel goede moed op een stuntje. De heenwedstrijd in Ritthem was immers met maar 1 punt verschil verloren gegaan en met een goede dag van Atlas en een mindere dag van de plaatselijke KV Tilburg zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. Het was echter de thuisploeg die er in de openingsfase geen gras over liet groeien, binnen 2 minuten stond het al 2-0 en niet veel later was ook die stand verdubbeld. Atlas kon moeilijk onder de druk vandaan komen en de fysieke overmacht van de Tilburgers speelde Atlas ook verdedigend parten. Na verloop van tijd kwam Atlas er wel iets beter in, maar bleef de thuisploeg de overhand houden. Scheidsrechter de Bruijn liet veel toe, wat niet echt in het voordeel van Atlas werkte, maar over het algemeen kwam Atlas gewoon reboundend en scorend tekort. De rust werd bereikt met een 13-8 stand. In het begin van de tweede helft leek het alsof Atlas het nog even spannend kon gaan maken. We konden een paar goede doelpunten maken en bij Tilburg haperde de machine heel even. Het verschil werd echter nooit kleiner dan 3 á 4 punten en tegen het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten bij Atlas ook een beetje weg. Tilburg ging frivoler spelen en maakte nog een aantal mooie treffers. Thomas en Rigt kwamen nog in de ploeg als vervangers van Fenna en Joris en met een ietwat geflatteerde, maar terechte 26-15 stand kwam er een einde aan de wedstrijd. Atlas heeft gedurende dit veldseizoen gedaan wat het moest doen, niets meer en niets minder. Er moest gewonnen worden van Stormvogels en ADO, wat ruimschoots gelukt is. De overige 4 wedstrijden eindigden eigenlijk allemaal in kansloze nederlagen, wat de 6e plaats op de ranglijst rechtvaardigt. Te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken? We gaan volgend seizoen zien wat ons gaat brengen, voorlopig even genieten van een welverdiende vakantie. Scores: Tim 5, Joris en Niek 3, Evi, Laura, Stephan en Fenna 1.