23 maart 2019. Alweer de laatste uitwedstrijd van dit seizoen voor Atlas 3. Vandaag is Tjoba 5 de tegenstander. De heenwedstrijd werd verloren, maar in onze klasse is dat niet echt een graadmeter. Zowel bij Atlas als bij Tjoba kunnen er wel 8 andere mensen in het veld staan, dus dan krijg je toch een andere wedstrijd. Atlas 1 is vandaag vrij, dus er is een coach uit het eerste opgetrommeld. Maar wie zou het zijn, ja hierover wordt door Leinko nog een leuk spelletje van gemaakt. Nadat het niet boer Bertie was zal het dan wel die andere  “boer” zijn. Stephan Den Boer ook wel geheten. Hij is gewapend met de kennis van de bondscoach, dus dit kunnen wij vast wel gebruiken in deze tijden. Om precies 10:45 ( ja tis vroeg vandaag) staan er 4 auto’s klaar voor vertrek. Een deel van onze spelers is al vroeg wakker en heeft Atlas geholpen met het ophalen van de spullen voor de  “Brik & Brak Curiosamarkt” van 13 april. Goed bezig uiteraard!

Op de heenweg komen de eerste hobbels. Wegwerkzaamheden in Goes maken het een lange zit om bij het sportpunt te komen. Gelukkig hebben we tijd genoeg ingecalculeerd en klinkt de “Tim megamix” door de speakers. Een ideale mix van klassiekers die de strijdlust bij menig Atlas speler naar boven haalt.

Ruim op tijd komen we aan en zie dat de wedstrijd voor ons een D wedstrijdje is. ( die waren ook al wakker). Gelukkig is naast ons de zaal leeg en kunnen we ons op een grote korf voorbereiden.  De voorbereiding is goed, de coaching staat op scherp. Wie zijn vandaag dan de gladiatoren die het strijdveld betreden?  Om de continuïteit van de goede wedstrijd van vorige week te behouden wijzigen we zo weinig mogelijk. Het vak met Wessel, Lucas Emmy en Tjalke blijft in tact. In het andere vak stromen Diane en Laurens in en completeren Ricardo en Elmar.

De eerste helft gaat wat stroef. Tjoba is vandaag jeugdig en dit gaat gepaard met er goed opklappen. Atlas is slapjes en laat zich het spreekwoordelijke kaas te gemakkelijk van het brood eten. Het is dan ook Tjoba wat al snel op een 2-0 voorsprong staat. Na de vakwissel is het Lucas die scoort en ons in de wedstrijd houdt. Maar Tjoba herpakt zich en de scherpe heren zetten Tjoba al snel op 5-1. Dan is Wessel het beu en scoort eerst via het schot en hierna na een goede actie van Lucas de 5-3. Weer nog niets aan de hand zal je denken. Maar zoals al beetje verklapt, Tjoba is ons de eerste helft nogal de baas en loopt gestaag uit naar een 10-3 stand. Dan is het tijd voor wat tactische aanwijzingen van coach Stephan die hout snijden. Zo komt de mooie quote “Elmar, als je vrij staat moet je hem er gewoon inschieten”. Elmar neemt dit direct ter harte en maakt de 10-4. De ruststand

De 2e helft moet het beter. 2 wissels gaan dit proberen. Leinko voor Wessel en Rosalie voor Elmar. Het begin is best aardig. Leinko en Lucas raken van afstand de korf. 10-6.  na de vakwissel is het al snel Rosalie die een DLB maakt. 10-7 en de druk ligt er toch wel op. Tjoba maakt de 11-7 via het schot, nog een kwartier te spelen dus niets aan de hand. Maar helaas is het ineens klaar met Atlas. Kansen creëert het nog wel, maar de afronding is ondermaats en andere factoren zitten ook niet mee. Tjalke is inmiddels ook nog uitgevallen en wordt vervangen door Sarah. Het verdedigingsvak doet het prima, maar aanvallend is het helaas te weinig. Er wordt niet meer gescoord en dus 11-7 de eindstand.

Hier had meer ingezeten, maar 6 punten is te veel om te overbruggen. Helaas. Nu is het tijd om ons voor te bereiden op TOP, een team met 5 punten ( 1 meer dan ons). Bij winst eindigen we dan niet laatste, er vaanuitgaande dat TOP niet kampioenskandidaat Fortis een loer draait. U bent vanaf 15:20 welkom om eerst Atlas 1, hierna Atlas 2 en daarna Atlas 3 te steunen. Hierna is het overigens nog niet voorbij, want de avond wordt afgesloten in de belt met een spetterende live band. Zeg u afspraken maar af, regel een babysitter en kom genieten van dit spectaculaire einde van de competitie.

Berusting dan maar, na een lekkere douche en een drankje gaan we maar ons verdriet vereten in het smoske. Om der te komen uiteraard weer 20 minuten door Goes gereden, we zetten dan nogmaals de Tim megamix op om het ons zo plezierig mogelijk te maken. Het broodje kip curry smaakt er nog lekkerder door.

Scores Atlas Wessel en Lucas 2, Roaslie, Elmar en Leinko 1