Oost-Souburg 16 maart 2019. Het zaalseizoen loopt alweer ten einde, en dan moet je erbij zijn. De prijzen worden immers aan het einde vaak verdeeld. Afgezien van de supercup, maar die bestaat niet bij korfbal, dus laten we het houden op het feit dat we nu wakker moeten zijn. Het team wat het meest wakker moet zijn is Atlas 2. Degradatie ligt op de loer, maar na de overwinning van vorige week is het toch weer wat meer open. De nr 1 komt vandaag op bezoek, dus dat wordt een pittig karwijtje.

De Meiden van Atlas F zijn vandaag niet zo in vorm, ze verliezen van TOP F2 en volharding F1. Maar dat maakt niets uit, ze hebben erg hun best gedaan. Misschien zijn ze al een beetje zenuwachtig voor vanmiddag. Dan mogen ze meelopen met Atlas 1, wat voor de gelegenheid om 15:25 speelt. Om goed voorbereid te zijn meld ik me om 15:10 in de zaal, alvast sfeer proeven en de laatste namen oefenen van de tegenstander. Zoals wel vaker loopt het programma flink uit en kan ik nog wel een half uurtje oefenen. Is het nodig, dit laat ik aan u over, op Facebook kunt u een filmpje bekijken waarin de opkomst staat. Met wat enthousiasme kun je toch nog een eventueel foutje corrigeren zo denk ik maar.

Om het gewoon maar te doen zoals we het altijd doen hou ik de chronologie aan en beginnen we met Atlas 1. De tribune is vol, de spieren op spanning, daar gaan we. Het blijkt weer een klassieker te zijn. Niet altijd goed, maar wel spannend. Ik vind Atlas beter dan Nexus, maar door het fysieke overwicht van Atlas kan Nexus veel vaker schieten en komt zo tot scoren. Jos denkt hier het zijne van:

Atlas 1 sleept nog een puntje uit het vuur Dit keer spelen de seniorenteams van Atlas in omgekeerde volgorde. Zo kan de jeugd eens meelopen met het eerste team. Ruim een half uur later dan gepland kan Leinko de spelers van Nexus uit Schiedam, de spelers van Atlas, de jeugdspelers en leidsman Cees de Feijter voorstellen. Atlas 1 en Nexus 1 hebben beiden acht punten, de uitwedstrijd op 12 januari eindigde in 16-16. Al na 32 seconden scoort Nexus uit een korte kans, in minuut zeven wordt het 0-2. Ben schiet een klein minuutje later raak, onmiddellijk gevolgd door het derde doelpunt van de Schiedammers. Fenna weet een korte kans te benutten, Nexus voert de stand op tot 2-4. Evi krijgt een vrije bal mee, mist, maar Niek weet te scoren. Na de 3-5 krijgt Stephan een stip mee, Tim scoort. Dat lukt niet bij de volgende strafworp, die aan Ben werd toegekend. Dan de 16e minuut, de zestig seconden ‘fame’ van Niek, hij scoort tweemaal en brengt Atlas naast Nexus. Ben ligt op de grond, dezelfde blessure als enige tijd geleden, Joris is de vervanger. Tim zet met een doorloopbal Atlas op voorsprong, Nexus maakt gelijk. Dan een doelpunt van Joris, gevolgd door een benutte strafworp van de gasten. In de laatste minuut wordt het via Tim 9-8, maar Nexus ziet nog kans de ruststand op 9-9 te brengen. Na de rust loopt Atlas twee punten uit met een strafworp van Irina en een schot van Joris. Het is nu zaak de voorsprong nog wat op te voeren, maar Nexus weet het gaatje weer te dichten. Het is 11-11. Het is weer Joris die uit een korte kans scoort, vijf minuten later wordt het gelijk. Tim zet met een stip Atlas weer op voorsprong, daarna wordt een strafworp gemist. Na de 13-13 volgt het vierde doelpunt van Joris: het is 14-13, nog ruim acht minuten te spelen. Nog twee minuten, een strafworp voor Nexus, wordt gemist. Nog één minuut, de spanning is weer om te snijden. Daar valt de gelijkmaker. Er wordt een time-out aangevraagd. In de wegtikkende seconden komt de bal weer in het aanvalsvak van Nexus. Angstige momenten maar scheidsrechter de Feijter fluit af. Zoals vaak bij een remise wordt er door niemand gejuicht. Reinoud zegt dat we er alles aan gedaan hebben, het is net niet gelukt. Complimenten voor de spelers, chapeau voor invaller Joris. Nu kan Atlas 1 op het gemak kijken naar de verrichtingen van het tweede en derde. Hoe dat afloopt leest u in de verslagen, maar ik verraad alvast dat het op deze 16e maart, een soort Beltse super Saturday, na vijf wedstrijden bij één puntje is gebleven. Welnu, ik voorspel vanaf mijn bankje in de zaal, bij één pintje zal het niet blijven. Atlas 2 en 3 hebben nog twee wedstrijden voor de boeg, Atlas 1 speelt op 30 maart de laatste zaalwedstrijd tegen OZC 1. Wellicht wordt dat een mooie Beltse super Saturday.

Scores: Tim en Joris 4, Niek 3, Ben, Fenna en Irina 1.

Zonder 2 basisspelers een gelijkspel uit het vuur, zeker een lichtpuntje te noemen! Volgestouwt met eten en drinken neem ik afscheid van vrouw en kind en begeef me naar beneden. Atlas 2 speelt hier een wedstrijd tegen Avanti 4. Een titelkandidaat waar Atlas het lastig mee heeft. Het begin gaat nog aardig, maar halverwege de eerste helft gooit Avanti de schroom van zich af en chopt de ene naar de andere erin. De eindstand bedraag 11-23. Deze wedstrijd willen ze graag vergeten, dus geen verslag volgt. Ik zal ze dit vergeven. Volgende week moet het gebeuren, door de winst van excelsior staat Atlas nu 3 punten achter op zowel excelsior als Valto en dus moeten de punten tegen valto gepakt worden. Hopelijk richten de mannen en dames zich op en stelen ze de punten voor de poorten van de hel weg.

Atlas 3 dan maar, vandaag de wedstrijd tegen Fortis 5. Dit is de voor Fortis de kampioenswedstrijd en Atlas staat laatste. Het publiek is al beetje weggegaan en laten we eerlijk wezen, de laatste tijd is het publiek niet door ons verwend. Maar goed, de bal is rond, we weten na al die tijd nog steeds niet hoe die koe die haas vangt en Rome is niet in een dag gebouwd. Alles kan in het moderne korfbal. Immers, de heenwedstrijd was ook gewonnen. Vandaag beginnen we met de vakken Leinko, Ricardo, Elmar en Rosalie. Het andere vak is Lucas, Wessel, Tjalke en Emmy. Op de reservebank nemen Diane, Sara, Laurens en ook Jesse plaats. De aanvoerder probeert een trucje uit te halen met de vakken door te wachten met op te stellen, maar hier trapt geroutineerde scheidsrechter Koppejan niet in. Hierdoor komen er wat andere koppels dan gehoopt op het veld. Maar goed, in het begin van de wedstrijd is het nog wat zoeken. Fortis komt al snel op 0-2 een stand die ze normaal niet zo graag zien natuurlijk, maar de oplettende lezer had al gemerkt dat we vandaag thuis spelen dus die is helaas in het voordeel van de buren. Het lijkt even de kant op te gaan als de voorgaande 3 wedstrijden. Mensen die elkaar niet verstaan en niet kunnen bereiken. Maar Fortis is vandaag niet super en Atlas realiseert zich dat hier vandaag wel eens iets te halen kan zijn. Het is eerst aan Wessel om een mooie goal te maken en ons terug in de wedstrijd te brengen. Na de 1-3 is het Leinko die met het schot ons weer in de wedstrijd houdt. Zo blijft het flink stuivertje wisselen in de eerste helft. De ruststand is 5-5.

In de rust 2 wissels. Diane voor Tjalke en Sara voor Rosalie. We gaan er weer tegenaan, maar helaas is het Fortis wat uit de uitbal scoort. 5-6. Het strijdplan is om Emmy meer in de punt te krijgen en dit betaald zich goed uit. Tot tweemaal toe scoort ze in de 2e helft. Hiernaast is Leinko scherp in de vrije ballen en we blijven zo wel in leven. Het hoogtepunt komt op 6-8. Ricardo waagt een poging, de eerst helft krijgt hij de lachers op zijn hand door een lamp bijna uit te schieten, en nu raakt de tegenstander hem aan. Maar hierdoor krijgt hij de curve die hem prachtig erin laat choppen. Grote blijdschap en tribunes die nu toch op zijn kop staan. Atlas 1 en 2 laten zich horen en dit geeft toch vleugels. Fortis blijft een kleine voorsprong houden en op 9-11 komt er een stip. Deze moet erin natuurlijk met nog 5 minuten. Helaas mis. Gelukkig vliegt de volgende vrije bal erin en staat het 10-11. Fortis mist tot tweemaal toe een stip en houdt ons in leven. Er vliegen nog wat ballen naar de korf maar het blijft bij 10-11.

Scores Atlas Leinko 4, Emmy 3, Ricardo, Lucas en Wessel 1

Helaas. Maar zoals de titel al aangeeft, dit was een lichtpuntje. Voor het eerst in 5 wedstrijden weer echt een goede wedstrijd gespeeld. Iedereen haalde zijn/haar niveau en dat hebben we nodig om het elk team erg lastig te maken. Nu deze lijn vasthouden en doortrekken naar Tjoba. Voor Atlas moeten er nog 4 punten gehaald worden om zeker te weten dat we niet laatste worden. Top pakt een punt en staat nu voor ons. De laatste plaats willen we zeker niet behalen, dus we gaan ons nu maar wapenen tegen Tjoba. Zaterdag 12:15 in Goes vindt de wedstrijd plaats. Uiteraard bent u van harte welkom. Hierna wat lekkers aan de bar bij Coby en Ruud, hier zijn weinig lichtpuntjes te bespeuren, de meeste lichtjes zijn al snel uit. Om 00:15 duik ik in mijn bedje. Op naar volgende week voor meer lichtpuntjes.