Oost-souburg 9 februari 2019. Voor het eerst dit jaar mogen we weer “meh zn alle”( als seniorenteams dan) in de belt spelen. De zaalcompetitie is over de helft en het is nu wel duidelijk hoe de krachtsverhoudingen zijn. Op papier zijn het vandaag stuk voor stuk erg lastige wedstrijden. Maar goed, op papier zou Ajax kampioen moeten worden en die kans is toch ook niet erg groot. De dag begint erg guur. Niet echt weer om eens lekker een stukje te gaan fietsen ofzo. Helaas vrees ik wel dat dit vanmiddag moet gebeuren. Maar goed, eerst maar beginnen bij het begin. Atlas F1 begint vandaag om 09:00 tegen Seolto F1. Een van de 2 confrontaties tussen de blauwen en rode van vandaag. Nou Atlas komt hier op 1-0 want Atlas F doet het goed en wint met dubbele cijfers 5-10. Atlas D heeft het zwaarder en moet een verlies van 9-2 slikken tegen volharding D. Atlas D heeft dit zaalseizoen erg goede tegenstanders, hopelijk zijn ze op het veld wat meer van hun niveau en kunnen er meer wedstrijdjes gewonnen worden.

Door wat blessures en onzekerheden is het deze weken druk voor de wedstrijdsecretaris. Soms lijken ze wel “met bosjes” te vallen. Tel hierbij op dat er ook een griepgolf is. “Yae ut heeerst eeh” en je moet toch puzzelen met je teams. Maar we hebben een brede basis om op terug te vallen, dus dit is voor nu geen probleem. Om 15:30 begeef ik mij naar de zaal. Met zuidwesterstorm tegen. Ik ben in de veronderstelling dat ik aardige fietsconditie heb maar dit blijkt toch tegen te vallen. De kortpittige dames en jeugdigen schieten me voorbij. Misschien een motortje of doping?? Ik besluit me maar niet te druk te maken, want de krachten moeten gespaard worden voor vanavond. Voor ons is het gezellige Fortis studententeam die af moeten rekenen met de fysieke kracht van Blauw-wit. Ze slepen een gelijkspel uit het vuur tegen de koploper die nog geen punt had verspeeld, klasse dus. Voor ons een soortgelijke opdracht, punten pakken tegen mensen in blauwe shirts die bovenaan staan. Klinkt vrij gemakkelijk, maar is best lastig in de praktijk.

Vandaag is het weer scheidsrechter Koppejan die ons mag leiden. Hij ziet in de aanval Leinko, Sivar, Emmy en Tjalke acteren. In de verdediging is het aan Lucas, Wessel, Diane en Sara om de goals tegen te houden. Dit lukt eigenlijk niet, en de aanval komt niet tot scoren. Als u goed conclusies trekt is het scoreverloop dus duidelijk 0-1, 0-2, 0-3,0-4, 0-5. Waar gaat dit stoppen vraag ik me al snel af. Dan helaas een deja-vu. Een duel voor de korf en iemand die met veel pijn naar de grond gaat. Het is ditmaal iemand van Seolto, maar al snel de vrees dat hier de zelfde uitkomst is als bij Martijn. Kruisbandje af. Vanaf deze positie veel sterke met het herstel toegewenst. Seolto is gedwongen te wisselen en brengt nog een betere speler in helaas. Atlas begint wel te scoren in de persoon van Wessel en Lucas. Dit vak draait overigens aanvallend prima en ze verdienen wel meer. Dit komt er helaas niet en hierdoor is er een 2-7 ruststand. Het moet allemaal wat scherper, Leinko, Sivar en Diane gaan eruit en hiervoor komen Ricardo, Laurens en Feline in de ploeg. Het spel is nog hetzelfde, maar verdedigend zijn we slecht bij de les. Omkijken na een schot, onder de korf ons laat foppen het maakt niet uit. Tot overmaat van ramp blesseert ook Sara zich nog waardoor de net niet fitte Elmar toch gaat spelen. Seolto interesseert het niet en pakt de bal gewoon en zet de volgende aanval op. Gestaag lopen ze uit naar een monsteroverwinning, Atlas staat erbij en kijkt er mooi naar. Ook Wessel valt nog uit met een blessure waardoor leinko nog even terug mag. De wedstrijd is al klaar en we willen er maar weinig over praten. De eindstand bedraagt 6-18. Zoals aangegeven, het vak van Wessel en Lucas draaide goed en verdiende meer. Verdedigend lieten we ons op slimmigheidjes aftroeven. Iets wat de eerste wedstrijd ook al gebeurde, alsof ik een deja-vutje beleef. Maar goed deze wedstrijd had je nooit kunnen winnen. Gewoon weer op naar de volgende. In mooie zwarte shirts naar TOGO.

Scores Atlas; Lucas 3 Wessel, Laurens en Feline 1. Hierna ga ik lekker eens wat smikkelen en zorgen voor mijn kroost die vandaag ook aandachtig toeschouwer was. Ik volg de eerste helft van Atlas 2 via het scorebord en dit geeft redelijke stand aan. Tot 4-6 gaat het aardig en hierna volgt een sprintje van KZ naar 4-11. In de 2e helft mag ik zaalwacht zitten met mijn grote zus en ik moet toegeven, dit doet ze prima. KZ scoort er op los en ik beperk me ditmaal maar tot verslaggeving. Ondertussen kan ik nog Ajax volgen en daar word ik dan nog beetje blij van. Het spel van Atlas 2 helaas niet. .. Waagt zich aan het verslag: Helaas de … is weer niet ingevuld. Teleurstelling alom heerst. Misschien eens hier iemand voor aanwijzen die een schematje maakt??? Zo moeilijk is het toch niet. Nou Atlas 1 dan maar. Dit is een mooie pot die je met passie volgt. Je supportershard gaat dan vaak boven je verstand, maar beetje gillen hoort er toch ook bij anders zit je toch ook maar in een halflege arena je kunstjes te doen. Helaas helpt het niet, Jos verwoordt dit zo:

Atlas 1 schiet tekort Het is alweer twee maanden geleden dat de drie seniorenteams van Atlas thuis spelen. We zien de derby tussen Atlas 3 en Seolto 4 eindigen in een 6-18 nederlaag. Atlas 2 krijgt van KZ Danaïden 2 een nog steviger draai om de oren, het wordt 9-25. Dan vestigen we de hoop maar op ons eerste team. In Leiden werd het vorig jaar een 16-16 gelijkspel. Ben is nog geblesseerd, Niek neemt zijn plaats in. Na dertig seconden schiet Tim al raak, even later scoort hij uit een vrije bal. We spelen bijna vijf minuten als Niek met een afstandsschot de stand op 3-0 brengt, we zijn goed uit de startblokken gekomen. Na een tegendoelpunt is het opnieuw Tim die scoort. In de tiende minuut zorgt Niek voor de 5-2. De Leidenaren scoren tweemaal op rij, waarna Tim de 6-4 laat aantekenen, een kwart van de wedstrijd zit er op. Lenn slaat met een schot van achter de korf nog een gaatje van twee punten, maar met een strafworp en een schot is na achttien minuten spelen de stand gelijk. In de resterende speeltijd scoren Irina en Tim maar ook KZ Danaïden weet de korf nog tweemaal te vinden, ruststand 9-9. Wat gaat de tweede helft ons brengen? Dit seizoen zagen we soms, zoals bij de uitwedstrijd in Leiden, Atlas sterk terugkomen in de wedstrijd. In een ander geval was de ploeg na de rust geen schim meer van het team in de eerste helft. Na vier minuten komen de bezoekers voor het eerst op voorsprong, direct hierna maakt Irina via een doorloopbal gelijk. Kansen genoeg voor Atlas, maar KZ Danaïden bouwt de voorsprong uit tot 10-12. Met treffers van Irina en Tim blijft de achterstand één puntje, nog een kwartier te spelen. Aanvallen van Atlas lopen op niets uit, er vallen drie tegendoelpunten op rij: 12-16. Met nog tien minuten op het scorebord doet Atlas verwoede pogingen de achterstand in te lopen. Tim scoort van afstand en krijgt een stip mee van scheidsrechter de Bruijn. Nog een dikke zes minuten, met de spirit van die laatste twee doelpunten zou het nog kunnen lukken, ik denk al aan het spiegelbeeld van 1 december: 16-16. In de laatste vijf minuten gebeurt er veel, maar er vallen geen doelpunten meer. En zo gaan de punten naar de ploeg uit Leiden en staat er 14-16 in de boeken. Dit deja-vutje gaat helaas niet door. Reinoud zag in de tweede helft een ander Atlas dan voor de rust. Volop kansen maar die werden niet afgemaakt, het geluk liet ons ook wel eens in de steek. Naast Atlas hebben nu ook KZ Danaïden en OZC (één wedstrijd minder gespeeld) acht punten. Volgende week de uitwedstrijd tegen medekoploper Twist. De Leidenaren zijn met een bus naar Oost-Souburg gekomen en hebben de tijd om een klein feestje te vieren. Een ietwat studentikoze jongeman vraagt of er ook een West-Souburg bestaat. Ik schets de historische ontwikkeling van de gemeente sinds 1795. “Nee, er is geen Noord- of Zuid-Souburg, maar jullie hebben wel een Leiderdorp” vertrouw ik hem toe. Hij vertrekt tevreden met vier biertjes in zijn hand. Met een doos vol svo’tjes (snacks voor onderweg) stapt het Leidse gezelschap de bus in. Wij troosten ons nog maar met het traditionele blad kleintje pils. Scores: Tim 8, Irina 3, Niek 2, Lenn 1.

Hierna op naar de kantine, bier lekker eten en gezelligheid. Ook hier een Deja-vu, maar als iets goed is moet je dit toch zo vaak mogelijk doen! U zal hier in het dagelijks leven toch ook veel voorbeelden van kennen lijkt me. Om half 1 pak ik mijn stalen ros, heerlijk windje mee. De kortpittige dames en jeugdigen liggen al op een oor ik besluit om dit ook maar te gaan doen, het beste voor deze dag. 16 maart pas weer??!!