Oost-souburg- De eerste thuiswedstrijden van het seizoen. Iets waar je toch wel weer naar uitkijkt. Zeker als ik de afgelopen week even analyseer. Het was er een met nogal veel fysieke ongemakken. Ik wordt zondag wakker met benen die lijkten te ontploffen. Ik steek het maar op de niet verende Baskensburg. Hier zijn de afgelopen weken al meerdere slachtoffers gevallen. Maar helaas, er schijnt toch een virusje door het land te gaan. Ze zeggen ook wel “ut heerst eeh”. Maandag is er nog niets aan de hand, maar dan komen de factoren waar je ziek van word. Eerst eentje waar je figuurlijk ziek van kan worden, de wedstrijd van Atlas 3 kan helaas niet doorgaan, TOGO heeft geen ploeg. Erg jammer te noemen, want we zaten toch klaar voor een 1,2,3 tje in de Belt. Dit wordt nu pas 09 februari 2019 pas weer! Jammer jammer. Op 2 februari om 19:40 zal de wedstrijd tegen TOGO worden ingehaald. Nou dan is het inmiddels dinsdagnacht, tijd voor echt feest. Ik weet niet of u de termen keiten en schotsen kent, maar ik heb ze allemaal gehad helaas. Na 2 dagen goed uitzieken gaan we er vrijdag maar weer tegenaan. De training woensdag is slechts met 5 man, ja mensen het heerst echt! Hopelijk is iedereen dan maar hersteld voor zaterdag.

Ik hoor u denken, wie heeft er eigenlijk de prijsvraag van vorige week gewonnen. Het is onze eigen Tim D die als eerste het goede antwoord appte: Thomas mesu. Nummer 2 was overigens Thomas Mesu. ( die van het goede antwoord, dus niet die van de buurvereniging, maar dit even terzijde). Ook Jesse deed nog een gooi naar het goede antwoord, maar die had helaas de voorwaarden niet goed gelezen. Mijn 13e maand is nog niet binnen dus ik kan niet iedereen trakteren natuurlijk. Deze komt overigens 14 december, suggesties wat ik ermee kan doen zijn natuurlijk altijd welkom.

Het is zaterdag geworden. Ik merk dat ik gelukkig weer het mannetje ben. Helaas geen korfbal, maar wel een wedstrijd fluiten. Tjoba C1- Deetos C2. Lang geleden dat ik C tjes gefloten heb. Leuk om deze kinderen zo hard hun best zien toen, er gaat wel eens wat mis maar gelukkig vervelend zijn deze kinderen nog niet en er komt dan ook weinig tot geen commentaar, lekker rustig. De einduitslag is 10-5 Tjoba was zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot. Bij het teruggaan naar de kleedkamer kom ik de mannen van Swift 4 tegen. Ze komen vandaag tegen Tjoba 5 spelen en pakken de overwinning. Het is maar goed dat in het breete korfbal er vaker gewisseld mag worden dan 8 keer, want Swift had vandaag gewoon iedereen meegenomen, en qua mannen zit je dan al snel op 10 of 11. Veel speeltijd heb je dan niet, maar winnen doe je dan ieder geval wel met een groot team, en hoe meer zielen… U kent het spreekwoord.

Jeugd

Atlas F2 pakt wel de overwinning tegen TOGO F2 met 14-2. TOGO laat wel zien hoe constant het is, want bij de strafworpjes scoren ze er ook 2. Atlas slechts 1, denk dat ze de wedstrijdspanning nodig hebben.. Atlas D heeft het zwaarder. Stormvogels kan ook zonder windje tegen aardig korfballen en knallen er 9 meer in dan Atlas 1-10.

Atlas 2

Inmiddels ben ik thuis, even bijkomen. Hierna komt er een dilemma. Ga ik mijn gezondheid testen met bier en vettigheid of doe ik rustig aan en pak ik de auto? Mijn drang naar een biertje wint het ditmaal en ik besluit door de buien naar de belt te fietsen. Helaas is buiennaaier niet scherp en is het een grote bui waar ik door mag. Als een verzopen kat kom ik aan bij Ruud en Coby, om maar wat lekkers te smikkelen en Atlas 2 te kijken. Gelukkig is er een foute bestelling voor me en kan ik deze ongeveer direct opeten. Ik settle me naast mn moeder en mn zus en aanschouw Atlas 2. Al snel kom ik tot 2 conclusies: Atlas 2 moet dit winnen en de scheidsrechter heeft zich niet zo ingeleefd in de kleuren van de tegenstander, deze komen namelijk erg overeen met Excelsior. Gelukkig heeft hij nog een mooi oranje shirt wat hij de 2e helft aantrekt. Zijn prestatie lijdt er niet onder, deze zijn prima. Jos B ( roeke). is ook aanwezig en verwoord het zo:

Atlas 2 – Excelsior 2

In de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen krijgt Atlas 2 bezoek van Excelsior 5 uit Delft.
De ervaring leert dat dergelijke teams nogal eens bevolkt worden door spelers die in het eerste of tweede hebben gespeeld. Het zal geen gemakkelijke pot worden.

Met twee schoten van Michel is het na drie minuten 2-0, waarna Jeroen en Laura de score verder opvoeren. Pas in de twaalfde minuut valt een tegendoelpunt. Michel brengt via een korte kans de stand op 5-1, Jesse tekent voor de 6-2. Dan gooit Excelsior er een schepje bovenop en binnen enkele minuten is het 6-5. Vijf minuten lang golft het spel op en neer zonder dat er gescoord wordt. Daar is Jesse met een doelpunt vanuit een korte kans. In de slotfase van de eerste helft is het Niek die tweemaal raak schiet, ruststand 9-5.

Jeroen zorgt voor de eerste treffer in de tweede helft en daarna blijft tot in de tiende minuut de marge vier of vijf punten. Net als in de eerste helft volgt een zwakkere periode van Atlas, waar de Delftnaren gebruik van maken, het wordt 12-10 met nog twaalf minuten te spelen. Met een schot van binnen de zes meter van Joris komt er een puntje bij, nog acht minuten. En dan een mooie serie doelpunten van Jesse en Niek, het wordt 17-10.
Reinoud is zeer tevreden, een flink aantal doelpunten, er is hard voor gewerkt. Als het volgende week lukt die zwakkere momenten uit het spel te halen dan kunnen we de wedstrijd tegen DES 5 in jawel… Delft met vertrouwen te gemoed zien.

Scores: Jesse 5, Michel en Niek 4, Jeroen 2, Laura en Joris 1

Atlas 1

Na deze mooie overwinning zitten we er klaar voor. Koploper Twist komt op bezoek, wat kunnen we verwachten van Atlas? Zijn ze klaar voor een stunt of zijn de kaarten na 3 ronden al een beetje geschut en is de middenmoot het eindstation voor Atlas. Achteraf kijk je een koe in de kont en denk je, de stand was iets geflatteerd. Maar als je niet in uiterste vorm bent maak je geen kans tegen de kampioenskandidaat.  De uitgelichte foto geeft de wedstrijd wel weer. Evi neemt een DLB maar deze haalt het niet. Jos heeft ook voor Atlas 1 leuke foto’s ( zie facebook) en een verslag:

Atlas 1 – Twist 1

Het eerste team van Atlas moet het vanavond opnemen tegen koploper Twist dat een puntje meer heeft en vorige week met 9-25 won van Madjoe. Sportclub Twist is een fusievereniging uit Vlaardingen van de korfbalverenigingen Oranje Nassau en Spirit en een handbalvereniging.
Ik vraag me dan altijd af waar de naam van de club vandaag komt. Welnu, de naam verwijst naar een fiets- en voetgangersbrug De Twist waar een draaiing inzit, en dat voert terug op het ineendraaien van de drie verenigingen.
Stephan krijgt na ruim één minuut spelen een stip mee van scheidsrechter Martijn de Bel, Tim scoort. Na de gelijkmaker een afstandsschot van Ben, waarna Thomas een strafworp meekrijgt, Irina maakt de 3-1. Tot in de tiende minuut gaat het gelijk op (4-4), maar dan worden de aanvallen van Twist nog effectiever en na twintig minuten is het 4-8. Met een korte kans en een schot van Tim wordt het
6-8, maar diezelfde Tim kreeg er in de slotfase twee om zijn oren, ruststand 6-10.

Na de rust blijkt Tim nog steeds op schot, het wordt 8-10, nog even doorpakken Atlas. Maar in vijf minuten tijd scoort Twist vijfmaal en nu wordt het gat toch wel groot. Ben en Tim verkleinen het gat weer tot vijf punten. Na een zuiver schot van Thomas en een doorloopbal van Evi is het 12-16 en halverwege de tweede helft na een treffer van Stephan 13-17. Krijgen we nog een Souburgs kwartiertje? Maar zie, Twist weet de kansen goed te benutten en gaan over de grens van 20 doelpunten heen. Met nog negen minuten te spelen is het 14-22. Stephan en Shannon weten er nog twee punten bij te sprokkelen en het is Tim die eindstand op 17-24 bepaald.
We wisten dat het vandaag geen eenvoudig karwei zou worden, maar er is door een ieder hard gewerkt. Het manco is dat we de vele kansen soms niet goed afmaken, waar de tegenpartij wel goed in is. In dit soort wedstrijden moet je de twintig doelpunten eigenlijk halen. Atlas staat nu op de derde plaats, a.s. zaterdag een late wedstrijd (20.30 uur) in Halsteren tegen Juliana.
In Zaalgeluiden zie ik dat eerstvolgende thuiswedstrijden m.u.v. het eerste pas in het nieuwe jaar zijn. Complimenten overigens voor de eigentijdse en kleurrijke uitgave.

Scores: Tim 8, Ben 3, Stephan 2, Irina, Thomas, Evi en Shannon 1

Even balen, maar hierna leuk nieuws en een biertje dan ben je dit al snel vergeten. Volgende week wachten er weer 2 mooie wedstrijden. Het eindstation zal 2 kilometer meer richting de zee liggen, het eindproduct zal hetzelfde zijn. Moe maar voldaan het bedje in en wakker worden met een droge mond en een houten kop. Ach je moet er iets voor over hebben natuurlijk.