Ritthem, 27 oktober 2018. Drup drup drup. Het geluid waar ik vandaag wakker mee word. Het is geen lekkende kraan, maar de regen die buiten te keer gaat. Ik kijk uit het raam en zie een grijze lucht. Uiteraard zie ik nog meer, maar ik zal de details die soms best interessant zijn achterwege laten. Regen. Bah, moeten we dan met dit weer de eerste helft van het veldseizoen afsluiten.. Ik vrees ervoor. De eerste berichten die ik op mijn telefoon zie is dat het klussen niet door kan gaan. Te nat. Het voordeel is wel dat de speeltoestellen vanzelf wat schoner worden, hoeven we ook minder om dames te vragen. De regen houdt maar niet op, om 10:00 uur heeft Atlas D hier nog veel last van, want ze kunnen de korf gedurende de hele wedstrijd niet vinden. 0-5 tegen Blauw-wit D.

Het klaart gedurende de dag wel op, maar ik besluit vandaag toch echt de auto te pakken richting Ritthem. Ik ben al wat later en val vandaag midden in Atlas 2. Wat ik zie is helaas hetzelfde als vorige week. Het is niet veel, maar wel weer erg spannend te noemen. In de klasse bij het 2e kan iedereen van iedereen wel winnen bij een goede dag. Ik vind KCR overigens wel een betere ploeg dan Juliana, maar ik bepaal niet waar iemand aan het einde staat natuurlijk, dat doen de spelers in het veld. Die van Atlas maken het spannend, maar spelen niet erg goed. En dat uit zich in een eindstand van 8-9. Jeroen is vandaag trotse topscoorder. Hij maakt de helft van de goals vandaag en gaat ( al dan niet vrijwillig) een verslagje maken. Hiervoor zet hij de wekker, want op zondag om 12:26 ( nieuwe tijd) ontvang ik dit verslag.

Atlas 2

Atlas 2- kcr 4

Zaterdag 27 oktober moest atlas voor de laatste keer op het grote eigen veld aantreden. Nadat het een hele ochtend heeft geregend hielden nu de buien gelukkig even stil.

We begonnen zoals gebruikelijk met michel, niek , rigt en celine in de aanval. Aan de andere kant moesten joris , jeroen , evy en shannon proberen de boel dicht te houden. Met een bank vol reserves begonnen we aan de wedstrijd. Binnen een minuut krijgen we de eerste bal al door de mand heen 1-0. Helaas bleek dat het scoren toch wat moeizamer ging, na een kwartier spelen stond er een treurige 3-3 op het bord genoteerd. De bal gaat gemakkelijk rond in het aanvallende vak en het regent kansen, echter schieten we niet met scherp en vliegen ze steeds uit de mand. Dit resulteert dan ook in een schamele 4-5 bij rust.

na de rust ging het eigenlijk op de zelfde voet verder. Heel veel kansen maar ze willen steeds niet vallen. Dan maar eens wat proberen met wissel voor elkaar te krijgen. Lenn mocht de plaats van michel overnemen, aan de andere kant was het evy die moest ruilen met laura. De tweede helft lopen we constant achter de feiten aan. Tot op de laatste minuten waar we toch nog een score van 8-8 laten noteren. Zou het dan toch lukken om de punten thuis te houden? Het antwoord is helaas nee, tijdens de laatste minuten krijgt kcr er nog een doelpunt in gewerkt. 8-9 dit blijft dan ook de eindstand.

Atlas kan het eerste deel van het veld seizoen helaas niet bekronen met een winst.
toch kunnen we met opgeheven hoofd terug kijken op het veld seizoen. Vorig jaar stonden we ergens onderaan en nu staan we toch op een knappe 2de plaats. Vanaf volgende week mogen weer lekker het zaaltje in en gaan we proberen om daar hetzelfde resultaat neer te zetten.

Scores: Jeroen 4, Evy 2, Niek en Celine 1

Of hij hier nu uren aan gezeten heeft laat ik aan uw beoordeling over, hij doet het toch maar even. Volgende keer toch een creatieve dame gewenst….

Atlas 1

Hierna is Atlas 1. Alweer tegen een zeer sterke tegenstander, Rust Roest uit Eindhoven komt naar Ritthem. Naast dat ze hier erg goed voetballen kunnen ze ook een aardig potje korfballen want de 2e helft tikken ze Atlas geheel weg.

Ook vandaag zit ik naast een Mol, maar ditmaal is het een vrouwelijke en familie, dus om met wat geweld haar tot bedaren te brengen is ditmaal geen optie. Overigens was de echte mol vandaag niet bij Atlas 2 aanwezig, dus de theorie dat Atlas 2 punten morst als hij er is kan ook de prullenbak in, gelukkig maar. De 2e helft kan ik het nauwelijks bijhouden met de goals, terwijl je het gevoel hebt dat Atlas minder is, maar dit niet verdient. Dit is Tim eigenlijk wel met me eens gezien dit verslag:

Atlas sluit 1e helft veldcompetitie af met forse nederlaag tegen Rust Roest

Atlas – Rust Roest     13-25

Vandaag werden voor de 2e keer binnen 2 maanden de degens gekruist met de koploper uit Eindhoven. In de vorige ontmoeting werd al duidelijk dat Rust Roest een van de kampioenskandidaten is, en dit bleek vandaag eens te meer. De wedstrijd werd bijna een kopie van de eerder gespeelde uitwedstrijd, alleen speelde Atlas vandaag gevoelsmatig iets beter als in de vorige ontmoeting. De uitslag was bijna identiek, een forse nederlaag voor Atlas. Scheidsrechter Soeting mocht influiten toen het (gelukkig) droog weer was geworden.

Atlas startte niet slecht en wist de 1-0 te maken. Rust Roest ging geduldig op zoek naar hun kansen en net zoals in de heenwedstrijd kon Atlas moeizaam oplossingen vinden voor het aanvalsspel van de tegenstander. Toch konden we goed bijblijven tot 3-3, waarna de bezoekers het eerste gaatje naar 3-5 sloegen. Zoals altijd bleef Atlas vechten voor wat het waard is en bleef gedurende de eerste helft goed bij. Via 4-8 werd het 8-10 en leek Atlas te kunnen aansluiten, maar weer 2 doelpunten later stond het 8-12. De rust werd gehaald met een 9-12 stand.

Na de rust werd het eigenlijk een verloren zaak. Rust Roest begon met scherp te schieten en nagenoeg elke kans viel binnen. Atlas miste vandaag dat stukje kwaliteit en viel juist op beslissende momenten scorend stil. De eerste 15 minuten waren nog best aardig met een 12-15 stand tot gevolg, maar hierna was het de tegenstander die volop op stoom kwam en maar liefst 10(!) keer op rij scoorden. In de slotfase werden Lenn en Laura nog ingebracht voor wat extra reboundkracht, maar blijkbaar had Atlas het kruit al verschoten. Pas in de laatste minuut kon Seran nog wat terug doen en de eindstand van 13-25 noteren.

45 minuten goed meegedaan, een kwartier totaal niet. De uitslag van 13-25 deed niet helemaal recht aan het spelbeeld, maar uiteraard waren de bezoekers zeker de verdiende winnaar. Na de zaal nog 6 potjes waarin we ons veilig moeten spelen, we gaan ervanuit dat dit zeker zal lukken. Nu weer de warme zaal in, waar slechts 6 tegenstanders ingedeeld zijn nadat VIOS zich uit het wedstrijdkorfbal heeft teruggetrokken. We gaan zien wat ze zaal ons brengt, met het vertrouwen zit het wel goed. Andere uitslagen: WION – Stormvogels 21-7, ADO – Vitesse 10-22 en Tilburg – DVS 27-17.

Scores: Tim 5, Evi 3, Seran 2, Fenna, Irina en Benjamin 1.

Berusting dan maar, meer zat er vandaag niet in. Maar we sluiten het veldseizoen teleurstellend af. Voor het laatst thuis op groot veld, sinds 2001 spelen we hier al op en er zijn toch wat prachtige goals op gescoord. Soms zelfs op hele vreemde tijden, maar dit is misschien niet iets voor dit verslag. Om het te vieren gaat de BBQ aan en gaat het vlees van het mixtoernooi voor de 2e keer over de kop. De penningmeester zal hier niet om malen natuurlijk. Ik besluit redelijk op tijd weg te gaan, ik kan niet drinken en hoe langer je dan blijft hoe dubieuzer de rest wordt natuurlijk. Dat hoort er ook wel bij. Thuisgekomen zie ik dat het feestje in Eindhoven nog groter zal zijn als PSV voor de 6e keer in de blessuretijd scoort. Dan kan het geen geluk meer zijn natuurlijk. Ondertussen denk ik aan een gehaktbal van Coby die ik vanavond  eens lekker ga opsmikkelen in een warme zaal, zonder regen. Heerlijk!