Ritthem – 20 oktober. Vandaag hakken we de veldcompetitie alweer door de helft. Ondanks dat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden, is de veldcompetitie alweer op de helft. Dit is een nieuwe opzet van het KNKV zodat er na de zaal minder gespeeld moet worden met Pasen Pinksteren hemelvaart 5 mei ect. Qua weer maalt er dit jaar niemand om, want de nazomer houdt nog zeer lang aan en ook vandaag worden we weer getrakteerd op een zonnetje. Voor mij persoonlijk mag ik eerst een wedstrijdje fluiten. Voor de 2e maal Tjoba 4. Ditmaal mogen ze tegen TOP 4 spelen. Zodoende maak ik veel kilometers vandaag, je moet iets als je een wedstrijd vrij bent natuurlijk.

De heenreis gaat met wat horten en stoten, ik ben eigenwijs en denk dat ik zonder google maps wel weet hoe ik door Arnemuiden op het veld terecht kom. Dit blijkt toch nog een lastige opgave, maar gelukkig is daar mijn collega (sander, als je dit leest, bedankt!) die mij op het goede pad lijdt. Mocht u bekend zijn in Arnemuiden, ik reed inmiddels bij Luuk en Annemieke voor de deur.

Aangekomen zie ik de teams aantreden en ik vrees dat dit een zware dobber wordt voor Tjoba. Ze spelen met wat invallers. Dit hoeft natuurlijk geen verzwakking te zijn denk ik bij mezelf, een aantal weken was bij ons nog Niels Westmaas invaller. Maar vandaag zijn het B jeugdleden. Uiteraard wil ik ze niet te kort doen, maar ze zijn wel wat kleiner. Laten we het daar op houden. Het wordt een redelijk kansloze missie waarbij TOP 4 stopt voor de 30. 27-8 is de eindstand. Dit is een tegenstander waar Atlas 2 volgend jaar misschien wel rekening moet gaan houden, wie zal het zeggen. Na de plichtplegingen pak ik m’n fiets en ga ik maar eens tempo draaien om op tijd te zijn in Ritthem. De terugweg heb ik gelukkig vroeger vaker gefietst en is dus een eitje voor me.

Atlas 2

Laurens houdt me ondertussen op de hoogte van de tussenstanden, ik heb het zwaar met de tegenwind en van de tussenstanden ga ik niet harder fietsen. Atlas heeft het erg moeilijk in de eerste helft. In de rust meld ik me op het veld en ga het zelf dan maar aanschouwen. “De mol” (voor verdere inlichtingen zie het verslag “toch grotere verwachtingen”.)  is weer aanwezig en Atlas 2 speelt slecht. Ik weet niet of hij tegen TOGO ook aanwezig was, maar anders moeten we toch een verband gaan zien natuurlijk. Laten we het voorlopig op toeval houden.

Ik zie dat Atlas worstelt en bijna bovenkomt. Helaas is het net niet voldoende voor de volle buit. 9-9 @ the final wissle. Het was niet goed, maar toch een punt. Misschien zat er toch wel meer in?? Afijn het wordt zo verwoord…..

Helaas, er verscheen weer niets. Kom op dames van Atlas 2. Volgens mij hebben jullie toch echt wel goede communicatieve vaardigheden om wat leuks op papier te zetten…

Na de evaluatie met scheidsrechter Dellebeke die een keurige pot floot overigens, ga ik maar kijken naar Atlas 1. Ze hebben het ook erg lastig, maar in de 2e helft komen ze er bovenop en is het weer een thriller die zijn weerga niet kent. Ik voel me weer 5 jaar ouder worden denk ik, maar helaas Atlas trekt aan het kortste eind. Ik weet het nu eigenlijk zeker, hier zat meer in! Tim geeft er deze draai aan:

Atlas 1

Atlas verliest 2e keer op rij met klein verschil: Atlas – Tilburg  18-19

Voor de 2e week op rij heeft Atlas een wedstrijd met minimaal verschil verloren. Net als vorige week tegen WION waren er kansen op één of meerdere punten, maar helaas ook deze week bleek de tegenstander net iets beter. De tegenstand kwam vandaag uit Tilburg, de gelijknamige KV kwam in Ritthem op bezoek. Scheidsrechter de Feijter was afgereisd om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Gedurende de openingsfase had Atlas het erg lastig. Tilburg maakte goed gebruik van hun behoorlijke lengte overwicht en Atlas kwam er vooral scorend niet aan te pas. Na verloop van tijd was de stand 2-4 en had Atlas nog geen enkele veldgoal gemaakt. Het leek dus een erg lastige middag voor Atlas te gaan worden, zeker nadat met nog 5 minuten spelen in de 2e helft de stand 4-8 was. Gelukkig begon het wel iets beter te lopen bij Atlas en kon er net voor rust 7-9 gemaakt worden door uitblinker Benjamin.

Atlas trok de lijn in de 2e helft goed door. Tilburg had wat problemen in de afwerking en Atlas kon meer dan alleen maar goed bijblijven. Uiteraard zijn de bezoekers ook geen koekenbakkers en er ontwikkelde zich een spannende strijd. Tilburg kwam nog 1 keer op 3 punten voorsprong (8-11), maar daarna had Atlas de overhand en kon er bij 14-13 zelfs een voorsprong worden gepakt. Inmiddels was de bal al verscheidene keren op de stip gegaan en ook nu profiteerde Tilburg van dit buitenkansje. De scores vielen nu over en weer, maar bij een 17-16 voorsprong voor Atlas verdienden de Brabanders 3 strafworpen op rij en was het pleit hiermee beslecht. Atlas deed in de allerlaatste seconden nog wat terug, maar het was niet voldoende voor een (verdiend?) gelijkspel.

Een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander, maar uiteindelijk moet je concluderen dat je (weer) met lege handen staat. Voorlopig is er met een 5e plek in de stand niet veel aan de hand, maar het zou mooi zijn als Atlas net de laatste stap weet te maken en ook uit dit soort wedstrijden één of twee punten weet te halen. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de zaal koploper Rust Roest de tegenstander, zij wisten eenvoudig van DVS te winnen: 18-25. Het zal een zwaar potje worden, maar je weet het nooit. Andere uitslagen: Stormvogels – Vitesse 8-20 en ADO – WION 16-18.

Scores: Benjamin en Tim 6, Evi 3, Fenna 2 en Stephan 1.

Met nu precies een half seizoen op het veld is het tijd om de balans op te maken. De twee belangrijke wedstrijden tegen Stormvogels en ADO werden relatief eenvoudig gewonnen en ook werd er op bezoek DVS verrast met een overwinning. Tegen Rust Roest en Vitesse had Atlas eigenlijk geen kans, en tegen WION en Tilburg werd er jammerlijk verloren. Een redelijk begin van de competitie, met zeker nog voldoende ruimte voor verbetering.

De evaluatie van 1 ziet u hierboven, van Atlas 2 zal ik voor mijn rekening nemen. Eigenlijk mochten ze niet opdraven in deze poule. Nu is er uitzicht op promotie. Zo gek kan het lopen in de korfbalwereld. Maar na de zaal gaan ze het nog lastig genoeg krijgen denk ik dus laten we hopen dat er een mooie plek in de middenmoot inzit, dat moet te doen zijn.

De avond valt en de ballen komen tevoorschijn.  Gehaktballen bedoel ik uiteraard. Onder het genot van een drankje en 2 gehaktballen (u weet, 3 ballen pp is schandalig!!!!) komt de avond los. Op tv wordt er nog een poging gedaan om voetbal te kijken. Maar ook de tv is nodig aan een evaluatie toe. We berusten maar in het feit dat er volgende week nog een ronde is. Wie weet of er dan meer inzit.